Coronavirus Update

Elibereaza nasul infundat, protejandu-l

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2018
Elibereaza nasul infundat, protejandu-l

A respira bine inseamna sanatate

Respiratia pe nas are multe avantaje. Multi oameni respira incorect, inhaland aerul pe gura. Daca acest obicei dureaza mult timp, poate cauza probleme de sanatate.

Nasul este, de fapt, singurul organ capabil sa pregateasca aerul inainte ca acesta sa ajunga la partile inferioare ale aparatului respirator (bronhii si plamani).

Intre functiile nasului si cele ale cailor respiratorii inferioare, exista o relatie stransa. De fapt, aparatul respirator este un sistem integrat in care o afectiune a unei parti o poate influenta intr-un mod important pe cealalta.

Din acest motiv, a respira bine este important pentru mentinerea bronhiilor si a plamanilor sanatosi.

De asemenea, nasul contine sistemul olfactiv care ne permite sa percepem mirosurile. Simtul mirosului nu este doar o sursa de placere, intrucat percepe mirosurile, ci este, de asemenea, un sistem de aparare, pentru ca indica prezenta substantelor periculoase in aer.

Cand nasul este congestionat, popular denumit "nas infundat", se respira greu si organismul se oxigeneaza mai putin, nu se percep mirosurile, suntem mai putin protejati de infectii si puternic deranjati atat in activitatile cotidiane, cat si in somn.

Pe scurt, nasul congestionat este o problema ce trebuie confruntata urgent, avand insa grija sa nu recurgem la substante agresive, care pot deteriora mucoasele delicate ale cailor respiratorii.

Cum se poate interveni protejand sanatatea mucoasei

Cand este inflamata si iritata, mucoasa are nevoie de substante care sa o apere de agresori si sa ii permita refacerea rapida a starii de sanatate.
Congestia si iritarea mucoasei, tipice racelilor, rinitelor alergice si sinuzitelor, acute i cronice, pot beneficia de tratamentul cu combinatii de substante din plante care protejeaza mucoasa nazala, reducand iritatia si favorizand procesul de regenerare.

In infectiile cu virusuri si bacterii sau la contactul cu alte substante iritante sau alergeni, mucoasa este "atacata" si deteriorata. Prin urmare, o interventie terapeutica utila este protejarea mucoasei de contactul cu agentii care o pot deteriora.

In acest scop pot fi utilizati complecsi moleculari vegetali, care au capacitatea de a adera la mucoasa pentru a forma o pelicula protectoare impotriva agentilor iritanti, creand astfel un "efect de bariera".

FITONASAL 2ACT elibereaza nasul si protejeaza mucoasa

Fitonasal 2Act Spray de la Aboca este un produs inovator, care descongestioneaza rapid si eficient nasul infundat si iritat, avand in acelasi timp o actiune protectoare si hidratanta asupra mucoasei.

Este indicat in cazuri de congestie si iritatie a mucoasei nazale, precum si in sindroamele gripale, raceli, rinite alergice si sinuzite, atat acute cat si cronice.

Actifilm, complexul vegetal natural care interactioneaza cu mucoasa nazala, asigura un mecanism de actiune non-farmacologic cu rol protector si efect fluidifiant asupra mucusului, favorizand expectorarea si avind in acelasi timp proprietati racoritoare, care dau o senzatie placuta de prospetime.

Fitonasal 2Act Spray nu contine substante vasoconstrictoare, nu creeaza dependenta, nu irita si nu usuca mucoasa nazala. Formula ECO are un grad de siguranta ridicat, care permite administrare frecventa si pentru perioade indelundate, chiar si in sarcina, alaptare si copiilor de peste 3 ani.

Produsul este un dispozitiv medical certificat CE si este disponibil in farmacii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter