Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Naloxon

Publicat la data de: 05 Februarie 2009

Descriere

Sus
Naloxonul este utilizat ca antidot in intoxicatia cu morfina si heroina. Acesta inlatura deprimarea sistemului nervos central si a celui respirator.

Naloxonul are o mare afinitate pentru receptorii opioizi de tip de la nivelul sistemului nervos central. El este un antagonist pentru acesti receptori si, blocandu-i rapid, genereaza un sindrom de retragere. Naloxonul are de asemenea o actiune antagonista, dar de afinitate mai mica la nivelul receptorilor opioizi de tip si .

Naloxonul este util in tratarea starilor de soc de diverse etiologii (hemoragic, endotoxic, spinal) - observatiile pe animale de laborator sugereaza ca efectul benefic ar fi datorat in acest caz antagonizarii efectelor opiaceelor endogene eliberate in aceste conditii.

Naloxonul poate inhiba de asemenea efectele PCP, ketaminei si a dextrometorfanului.

Cuprins articol

  1. Descriere
  2. Forme de prezentare si comercializare
  3. Modalitati de consum
  4. Citeste pe aceeasi tema

Forme de prezentare si comercializare

Sus
Naloxonul se comercializeaza sub forma de:
- comprimate;
- fiole pentru administrare i.v.

Modalitati de consum

Sus
1. Naloxonul se poate administra intravenos, cu aparitia efectelor dupa 2 minute si avand o durata de aproximativ 45 minute.
2. In cazul administrarii orale se foloseste in scaderea acutizarilor gastritelor si esofagitelor asociate terapiei cu opioide la pacientii ventilati mecanic.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate