Coronavirus Update

Lapte praf pentru bebelusi retras de la vanzare in Franta de teama unei contaminari cu salmonela

Publicat la data de: 25 Septembrie 2008

O companie franceza a anuntat marti ca a ordonat retragerea unui lot de lapte praf pentru sugari vandut exclusiv prin farmacii dupa ce a fost depistata o contaminare cu salmonela in cazul a opt copii care consumasera marca respectiva, relateaza Reuters.

Compania Novalac a anuntat ca a luat aceasta masura din precautie, suspectand ca salmonela ar putea fi prezenta in cutiile de AR Digest care aveau data de expirare 18 iunie 2011. "Cutiile care corespund acestui lot care are numarul 10 nu trebuie sa fie folosite si trebuie returnate farmaciilor", afirma compania intr-un comunicat.

Urme de salmonela au fost depistate in materiile fecale a opt copii, iar societatea Novalac a fost alertata in legatura cu aceasta problema luni. Lotul retras consta in 4.500 de baxuri de cutii cu lapte praf si fusese pus in vanzare de la inceputul lunii iulie.

Firma a subliniat insa ca nu exista nicio legatura cu scandalul din China al laptelui praf contaminat cu melamina. Laptele praf amestecat cu melamina chimica industriala a dus la spitalizarea a 13.000 de copii in China in ultimele luni, dintre care patru au murit, iar 104 sunt in stare grava dupa ce au facut pietre la rinichi si alte complicatii.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate