Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

S-a inventat crema care protejeaza impotriva virusului HIV in timpul sexului

Actualizat la data de: 10 Februarie 2014
S-a inventat crema care protejeaza impotriva virusului HIV in timpul sexului

O simpla crema pe baza de microparticule de argint ar putea proteja impotriva infectiei cu unul dintre cele mai periculoase si fatale virusuri HIV.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas, SUA, impreuna cu cei de la Universitatea din Monterrey, Mexic, au descoperit ca microparticulele de argint sunt eficiente in impiedicarea transmiterii virusului HIV de la un partener la altul, in timpul contactelor sexuale neprotejate.

Acestea impiedica virusul sa se ataseze de celulele umane, inhiband actiunea proteinei GP120, care ajuta virusul sa se prinda de celule si sa le atace.

Pornind de la noile descoperiri, cercetatorii au inventat o crema speciala pe baza acestor microparticule, care, in urma experimentelor de laborator, s-a dovedit ca impiedica patrunderea virusului HIV in organism si atacarea celulelor sanatoase.

Crema se aplica vaginal si ofera protectie in mai putin de un minut de la utilizarea ei, iar eficacitatea ei se prelungeste pe un interval de aproape 72 de ore. Chiar daca este utilizata de femei, crema se pare ca protejeaza si partenerul de infectarea cu HIV.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate