Clickmed
programare rapida la medic

Consumul exagerat de sare provoaca dureri de cap

Actualizat la data de: 05 Ianuarie 2015
Consumul exagerat de sare provoaca dureri de cap

Consumul abuziv de sare este o cauza a durerilor de cap, potrivit unei descoperiri recente a cercetatorilor de la Universitatea Johns Hopkins, America.

Studiul americanilor a fost derulat pe un esantion de 400 de oameni, carora le-au fost administrate anumite regimuri alimentare, cu cantitati diferite de sare. Cercetatorii au consemnat reactiile organismului la consumul diferitelor cantitati de sare din alimentatie: 9 g/zi, 6 g/zi si 3 g/zi.

Savantii au descoperit ca dupa ce au redus cantitatea de sare de la 9 g la 3 g pe zi, riscul durerilor de cap al persoanelor testate era cu 31% mai mic.

Consumul de sare determina cresterea presiunii arteriale. Scaderea concentratiei de sare din alimentatie echivaleaza cu o scadere a tensiunii si, implicit, a riscului de dureri de cap provocate pe fondul hipertensiunii.

Oamenii de stiinta au mai descoperit, de asemenea, ca scaderea presiunii arteriale scade riscul de accidente cerebrale vasculare si cardiace.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate