Coronavirus Update

Test rapid pentru depistarea gripei aviare!

Actualizat la data de: 25 Iunie 2021

Potrivit unui comunicat remis de FDA, a fost aprobat un nou test care depisteaza in doar 40 minute tulpina H5N1 a gripei aviare.

Testul A/H5N1 depisteaza tulpina mortala a gripei aviare, folosind probe microbiologice din gat si nas in cazul persoanelor care prezinta simptome asemanatoare acestei gripe. Testul dureaza mai putin de 40 minute, spre deosebire de testele anterioare care durau peste 3-4 ore.

Desi, oamenii de stiinta au dovedit ca virusul gripei viare se transmite foarte greu de ;a pasari la oamenii, expertii in domeniu sustin ca exista posibilitatea ca virusul sa sufere mutatii, conducand la declansarea unei pandemii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat existenta a 412 cazuri de infectii cu H5N1 la oamenii, majoritatea fiind in Asia si Africa de Nord. „Deci, nu mai este mult pana cand aceasta afectiunii va fi depistata si in America” sustine purtatorul de cuvant de la FDA.

In timpul studiilor clinice, testul a diagnosticat corect absenta virusului in cazul a mai mult de 700 probe, si a identificat virusul in randul a 24 persoane infectate.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate