Coronavirus Update

Copiii care sufera de gripa trebuie sa primeasca antivirale cat mai repede

Actualizat la data de: 29 Noiembrie 2013
Copiii care sufera de gripa trebuie sa primeasca antivirale cat mai repede

Copiii care sufera de complicatii ale gripei ar trebui sa primeasca medicamente antivirale cat mai repede, pentru a-si mari sansele de a se vindeca si a ramane in viata. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialistii de la Department of Public Health's Center for Infectious Diseases din California.

Conform datelor publicate in revista Pediatrics, copiii carora le sunt administrate medicamente antivirale in primele 48 de ore de la debutul simptomelor de gripa au sanse mult mai mari de a se vindeca.

Beneficiile antiviralelor au fost mai mari in cazurile severe de gripa, la copiii care au avut nevoie de ventilare pentru a putea respira, a declarat Dr. Janice Louie, sefa sectiei de boli respiratorii a Department of Public Health's Center for Infectious Diseases, conform portalului philly.com.

La copiii care sufereau complicatii severe din cauza gripei, tratamentul cu antivirale a redus cu pana la 64% riscul de deces. Doar 3,5% dintre copiii care au primit tratament cu antivirale au decedat din cauza complicatiilor gripei. Cu toate acestea, specialistii au descoperit ca in ultimii ani mai putin de doua treimi din copiii cu complicatii ale gripei au primit antivirale.

"Imediat ce pasesc in spital, trebuie supusi terapiei cu antivirale", a declarat Dr Octavio Ramilo, de la Universitatea de Stat din Ohio si seful sectiei de boli infectioase a Nationwide Children's Hospital in Columbus.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 800 de pacienti, cu varste mai mici de 18 ani. Monitorizarea a fost realizata in perioada aprilie 2009 - septembrie 2012.

Antiviralele nu ar trebui administrate fara acordul si consultul unui medic, mai ales in caz de gripa sau de complicatii ale gripei.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate