Clickmed
programare rapida la medic

Sfaturi utile pentru a scapa de vergeturi

Actualizat la data de: 27 Octombrie 2017

Generalitati

Sus
Sfaturi utile pentru a scapa de vergeturi

Vergeturile sunt asemanatoare unor cicatrici inestetice, fiind niste linii vizibile pe suprafata pielii care aduc neplaceri oricarei femei. De regula, acestea apar la pubertate, cand 70% dintre adolescente si 40% dintre baieti dezvolta vergeturi.

De asemenea, vergeturile apar si dupa luna a sasea de sarcina, din cauza presiunii constante exercitate asupra pielii si au aspectul unor dungi usor incrustate in suprafata epidermei. Inclusiv placenta dezvolta anumiti hormoni care, daca sunt in cantitate mare, duc la aparitia vergeturilor.

La debut, vergeturile sunt rosii, deoarece odata cu agresarea fibrelor de colagen si a proteinelor din piele se produce si dilatarea capilarelor din imprejurimi, cu acumularea in exces a sangelui, care determina culoarea specifica vergeturilor proaspat aparute.

Ulterior, acestea se deschid la culoare, devenind albe. Daca vrei sa le estompezi sau sa scapi de ele, acum este momentul in care tratamentul terapeutic prin metode specifice, precum tratamentul cu laser sau aplicarea unor creme pe baza de uleiuri din germeni de grau sau chiar masajul si gomajul au cel mai bun efect.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Cauzele aparitiei vergeturilor
  3. Cum se previn vergeturile
  4. Tratamentul vergeturilor
  5. Citeste pe aceeasi tema

Cauzele aparitiei vergeturilor

Sus

• Pubertatea – schimbarile care au loc in organism in aceasta perioada duc la aparitia vergeturilor;

• Sarcina – este o alta cauza principala a formarii vergeturilor;

Obezitatea sau slabirea brusca prin regimuri stricte;

• Secretia crescuta a hormonilor glandelor suprarenale;

• Sedentarismul;

• Factorii ereditari;

• Alimentatia nesanatoasa, deficitara.

Cum se previn vergeturile

Sus

• Alimentatie corecta, care are la baza legume si fructe, o dieta bogata in minerale si vitaminele C si E pot avea un rol important in prevenirea vergeturilor.

Hidratarea este si ea extrem de importanta. De aceea, recomandat ar fi sa bei minimum doi litri pe apa pe zi.

• Masajul zonelor supuse aparitiei vergeturilor.

• Utilizarea cremelor si a lotiunilor antivergeturi, care au rolul de a mentine fermitatea si elasticitatea pielii.

Sportul practicat zilnic diminueaza semnificativ riscul de aparitie al vergeturilor.

Tratamentul vergeturilor

Sus

• In primul rand, atunci cand alegi o crema de corp din comert ai grija ca ea sa aiba in compozitie colagen, acesta fiind ideal in lupta cu vergeturile.

• Exfolierea este procesul prin care se indeparteaza celulele moarte, ajutand pielea sa se regenereze. Gomajul cu zat de cafea este o solutie ieftina si la indemana.

• Uleiul natural din germeni de grau contine vitamina E si D, vitamine care mentin sanatatea pielii. Este indicat sa te masezi de doua ori pe zi, dupa dus si inainte de culcare.

• De asemenea, poti masa zona afectata si cu ulei din ficat de cod, ulei de seminte de in sau cu ulei de levantica, toate fiind utile in diminuarea vergeturilor.

• Untul de shea, daca este aplicat dupa fiecare baie, are efecte benefice pentru piele. Astfel, acesta are capacitati hidratante si emoliente, stimuleaza formarea de noi celule si indeparteaza celulele moarte; in plus, estompeaza vergeturile deja aparute.

Mai mult, daca femeile gravide aplica acest produs din timp (din primul trimestru al sarcinii), ele pot evita aparitia vergeturilor in sarcina.

Terapia cu laser este una dintre optiunile terapeutice care pot fi realizate de succes in acest caz.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate