Clickmed
programare rapida la medic

Exercitii fizice mai putin utile

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2012

Generalitati

Sus
Exercitii fizice mai putin utile

Se poate sa va pierdeti timpul acasa sau la sala de sport, incercand sa scapati de grasimea abdominala, asa cum fac multe persoane.

Acest lucru se intampla cand vine vorba sa scapati de excesul de grasime de pe abdomen si vreti sa fiti din nou in forma. Dar cine are timp de pierdut cu exercitii ineficiente si chiar riscante? Nu dumneavoastra.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Tractiuni pentru spate
  3. Impingeri la bara pentru muschii deltoizi - presa militara
  4. Genuflexiuni la aparatul Smith
  5. Forme gresite ale exercitiilor la aparate cardio
  6. Citeste pe aceeasi tema

Tractiuni pentru spate

Sus

- Problema: numai persoanele care au articulatiile umerilor foarte mobile pot mentine coloana suficient de dreapta pentru a face acest exercitiu in mod corespunzator. In timpul exercitiului - executat gresit - va puteti rani sau mai rau, puteti suferi o ruptura a muschilor coifului rotatori. In cazul in care bara de exercitii va loveste in spatele gatului, este posibila ranirea vertebrelor cervicale.

- Tractiuni pentru spate sigure: Asezati-va la aparatul de tractiuni, inclinati-va pe spate cu cateva grade, tineti mainile pe bara de exercitii cu anvergura mainilor mai mare decat cea a umerilor si executati tractiunea in fata corpului, ducand bara la piept, tragand in acelasi timp de omoplati in jos.

Contractati muschii abdominali pentru a stabiliza corpul si evitati impulsul de a balansa sus-jos bara de tractiune. Exercitiul lucreaza muschii din partea superioara a spatelui.

Impingeri la bara pentru muschii deltoizi - presa militara

Sus

- Problema: Aceasta miscare a umarului, in care puteti ridica greutati sau o bara de exercitii prin spatele capului, poate provoca aceleasi probleme ca si tractiunile prin spatele capului. Cand faceti acest exercitiu, pastrati bara sau ganterele in fata capului.

- O alternativa mai sigura a presei militare: Cand executati miscarea, tineti bara sau ganterele in fata capului. Nu duceti greutatea mai jos de nivelul claviculei si mentineti partea superioara a corpului in pozitie verticala. Exercitiul poate fi facut si in pozitia sezut. Stati intodeauna drepti si mereu cu spatele sprijinit pe un suport, pastrand curba naturala a coloanei vertebrale, cu partea superioara a spatelui si fesierii, sprijiniti in scaun.

Genuflexiuni la aparatul Smith

Sus

- Problema: Bara de pe aparat nu este mobila, ceea ce poate mentine corpul in pozitii riscante. In plus, oamenii tind sa isi aseze picioarele mai in fata de restul corpului, atunci cand folosesc aparatul, fapt care poate agrava problema.

- O alternativa mai sigura: Nu este necesar sa folositi greutati atunci cand faceti genuflexiuni, dar pentru un tonus muscular mai bun, adaugarea greutatilor are ca rezultat intensificarea exercitiului.

Stati drepti, cu picioarele departate usor pe aceeasi linie cu umerii si coborati usor corpul, mentinand spatele drept. Miscati soldurile inapoi ca si cum aveti de gand sa va asezati intr-un scaun.

Incercati sa va mentineti greutatea direct pe picioare, tinand calcaiele pe podea. Coborati astfel incat indoitura genunchilor sa formeze un unghi de aproximativ 90 de grade. Reveniti incet la pozitia in picioare.

Forme gresite ale exercitiilor la aparate cardio

Sus

- Problema: Atunci cand va aplecati peste sau cand prindeti prea slab bara de exercitii, este posibil sa va pierdeti aliniamentul corpului si sa bruscati coloana vertebrala, umerii si coatele.

- O tehnica mai sigura a exercitiilor la aparate cardio: Nu setati inclinatia sau dificultatea aparatului prea mare, astfel incat sa stati pe aparat prea strans. Utilizati o viteza normala, cu o priza usoara. Pentru ca exercitiul sa fie mai dificil, tineti doar o mana pe aparat, miscand-o pe cealalta si alternand periodic bratele.


Medici specialisti Sanatate sport

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate