Cafeaua previne depresia
Femeile care beau una sau doua cesti de cafea zilnic sunt mai putin predispuse la depresie, potrivit unui studiu recent realizat de un grup de cercetatori americani. Studiul a fost efectuat pe 50 de mii de femei.
Potrivit studiului, femeile care consumau 2 - 3 cesti de cafea pe zi prezentau un risc cu 15% mai mic de a suferi de depresie, in comparatie cu cele care nu consumau cafea deloc sau doar o ceasca pe saptamana. S-a demonstrat si ca persoanele care consuma cafea prezinta o rata mai mica a sinuciderilor.
Oamenii de stiinta nu au descoperit deocamdata substantele care determina acest efect, insa cred ca responsabila de aceste efecte este cofeina. Consumul de cafea decofeinizata nu are insa efect in reducerea riscului de depresie.
Cresterea consumului zilnic de cafea reduce cu pana la 20% riscul de aparitie a depresiei. Cercetatorii au studiat timp de peste un deceniu starea de sanatate a unor femei care au completat chestionare privind consumul de cafea.
Dintre aceste femei, doar 2.600 de femei au dezvoltat depresie in aceasta perioada de timp. Majoritatea dintre ele consumau putina cafea sau chiar deloc.
Astfel, consumul moderat de cofeina duce la modificarea starii de spirit a persoanelor deprimate.
Ai grija insa la efectele secundare. Prea multa cafea mareste anxietatea. Cafeaua in exces nu este indicata persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, insomnie, ulcer gastric sau duodenal. Si persoanele care sufera de stari de nervozitate, dureri de cap, enterocolita sau hipertensiune trebuie sa evite cafeaua.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Articole recomandate
-
Care sunt beneficiile renuntarii la consumul de cafea?
-
8 motive intemeiate sa nu renuntati la cafea
-
Efectele necunoscute ale consumului de cafea
-
Ingrijirea parului dupa tratamentul PRP - ce sa faci si ce sa eviti
-
De ce cursuri si pregatiri ai nevoie pentru a deveni brancardier
-
Zatul de cafea: utilizari practice si cosmetice
-
Cicoarea - o alternativa buna la cafea?
-
Aparatele de cafea – focar de infectie?
-
Zatul de cafea si cofeina fac minuni pentru sanatate. Lucruri pe care sigur ...
-
Ce trebuie sa stiti despre toxinele din cafea
-
Ce efect are o cafea asupra organismului tau
-
Cofeina din cafea si din bauturile racoritoare
-
Care sunt riscurile consumului de cafea in timpul sarcinii?
-
Bruxismul si Anxietatea: Ce iti revela dintii despre starea ta emotionala
-
Cum ne ajuta cafeaua sa fim mai sanatosi
-
Iti place cafeaua? Iata ce efecte miraculoase are asupra sanatatii