Coronavirus Update

8-12 noiembrie - Campania 'Doneaza sange! Fii erou!'

Publicat la data de: 10 Noiembrie 2010
8-12 noiembrie - Campania 'Doneaza sange! Fii erou!'

Nevoia rezervelor de sange din spitalele romanesti este in continua crestere. De aceea, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si cu sprijinul fundatiei Ozone si clinicii Medlife lanseaza o noua editie a campaniei 'Doneaza Sange! Fii Erou'.

Precum si editiile precedente ce s-au incheiat cu mare succes, campania de donare benevola de sange are ca scop in primul rand sa creasca numarul rezervelor de produse sanguine in spitalele din capitala, dar si sa sporeasca numarul de donatori fideli din randurile bucurestenilor prin sensibilizarea acestora in privinta actului umanitar depus prin care pot salva vietile concetatenilor ce necesita transfuzii de sange.

Asumandu-si un maxim de interes asupra sanatatii donatorilor, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti pune la dispozitie organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare. Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi informat asupra starii lui de sanatate.

Campania de donare "Doneaza sange! Fii erou!" se va desfasura in perioada 8-12 noiembrie, intre orele 8:00 si 12:30 in Holul de Onoare al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti din Bulevardul Eroilor Sanitari nr. 8.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate