Clickmed
programare rapida la medic

Riscul de diabet este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie

Actualizat la data de: 19 Iunie 2013
Riscul de diabet este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie

Un studiu realizat de specialisti de la Universitatea Nationala din Singapore a demonstrat ca riscul de a suferi de diabet zaharat tip 2 este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie.

Consumul de carne rosie zi de zi creste riscul de diabet chiar si pe termen lung, arata rezultatele cercetarii la care au participat peste 149.000 de americani timp de 12 pana la 16 ani.

Voluntarii au fost intrebati odata la fiecare 4 ani cata carne rosie mananca in fiecare zi. In grupul celor care au mancat constant la fel de multa carne de vita si porc, sau alt tip de carne rosie, a fost inregistrat un caz de diabet zaharat tip 2 la fiecare 300 de persoane.

Statisticile sunt insa ingrijoratoare pentru cei care au crescut treptat consumul zilnic de carne rosie au fost inregistrate 2 cazuri la fiecare 300 de persoane.

Concluziile studiului arata ca reducerea cantitatii de carne rosie consumata zilnic poate scadea cu pana la 14% riscul dezvoltarii de diabet zaharat tip 2 in urmatorii 12-16 ani.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate