Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Medicamentele pentru tensiune arteriala cresc speranta de viata in diabetul de tip II

Actualizat la data de: 12 Februarie 2015
Medicamentele pentru tensiune arteriala cresc speranta de viata in diabetul de tip II

Pacientii cu diabet de tip II care urmeaza un tratament cu medicamente pentru tensiunea arteriala traiesc mai mult si sufera mai putine complicatii cardiace, potrivit unei noi cercetari derulate de profesorii Universitatii Oxford.

Diabeticii care beneficiaza cel mai mult de efectele medicamentelor pentru controlul tesiunii arteriale sunt cei care sufera de hipertensiune, la polul opus situandu-se pacientii cu diabet de tip II a caror tensiune se incadreaza in limite normale.

Cercetarea a fost efectuata pe baza unui numar de 40 de studii clinice derulate intre anii 1966 si 2014 pe un esantion de peste 100.000 de participanti diagnosticati cu diabet de tip II. Tratamentele administrate subiectilor diabetici au inclus diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie (ECA) etc.

Concluziile studiului derulat de savantii britanici arata ca pacientii tratati pentru hipertensiune arteriala si-au redus considerabil riscul de instalare a accidentului vascular cerebral, afectiuni oculare sau exces de proteine in urina.

Totodata, s-au observat si o serie de efecte secundare posibile ale acestei terapii urmate de diabetici. Diureticele au cauzat o crestere a glicemiei in sange in unele cazuri, iar alte medicamente din aceasta clasa au crescut predispozitia la impotenta, deficienta de potasiu, eczema sau afectiuni renale.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate