Coronavirus Update

Familiile cu un singur parinte au un risc mult mare al abuzurilor sexuale in copilarie

Publicat la data de: 13 Iunie 2007

In urma unui studiu realizat la Universitatea de medicina din Pennsylvania se constata ca barbatii adulti care provin din familii cu un singur parinte au o probabilitate mult mai mare sa fi fost abuzati sexual in copilarie.
William C Holmes, profesor la Universitatea din Pennsylvania a afirmat ca : ”Copiii care au fost crescuti de un singur parinte sunt supusi unui risc mai mare in privinta a numeroase lucruri pe masura ce cresc, inclusiv riscuri pentru sanatate cum ar fi controlul deficitar al diabetului si al astmului bronsic”.
De asemenea Holmes a adaugat “ Trebuie sa adaugam acum si abuzul sexual din copilarie ca parte a acestei imagini de risc”.
Studiul a fost ajustat in functie si de statutul social si economic, constatandu-se ca acei copii proveniti din familiile cu un singur parinte aveau un risc crescut de abuz sexual in copilarie.
Desi toate familiile cu un singur parinte pareau a avea un risc diferit in ceea ce priveste abuzul, acest risc de abuz a fost mai mare in cadrul grupurilor cu venit redus.
“In mod categoric este semnificativ faptul de a fi crescut de un singur parinte care contribuie in mod independent la un risc mai mare de abuz sexual. In timp ce copiii proveniti din case cu un singur parinte si venituri mai mici sunt supusi unui risc mai mare, ameliorarea parametrilor socioeconomici ai gospodariei nu elimina acest risc”.
Holmes considera ca ar putea exista un aspect psihologic si emotional implicat in acest risc crescut al familiilor cu un singur parinte.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Exista o legatura intre privitul la televizor si autism? Exista o legatura intre privitul la...

    Generalitati Durata pe care o petrec copiii in fata televizorului a crescut alarmant in ultimii ani. In America, de exemplu, statisticile arata ca, in general, copiii depasesc de 4-5 ori limita de 2 ore/zi in fata ecranelor recomandata de Academia Americana de...citeste mai mult

  • Otita la copil Otita la copil

    Cauze Spatiul din spatele timpanului, urechea medie, inchide sistemul auditiv si este gol in interior. Secretiile naturale formate aici sunt eliminate printr-un traseu intern numit trompa lui Eustachio. La copii, aceasta nu functioneaza foarte bine intotdeauna,...citeste mai mult

  • Dr. Alina Oprescu, cardiolog pediatru: Sindromul inflamator multisistemic (PIMS) poate aparea la copii si la 2-3 luni dupa infectia cu COVID-19 Dr. Alina Oprescu, cardiolog...

    Modul in care sunt afectati copiii de infectia cu virusul SARS-CoV-2 incepe sa fie analizat tot mai atent, in intreaga lume. Chiar daca, la nivel mondial, datele arata ca cei mici sunt in general mai putin afectati de aceasta boala decat adultii, copiii reprezinta...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate