Coronavirus Update

MedLife va oferi pacientilor servicii de excelenta in patologia oftalmologica prin semnarea unui nou parteneriat cu clinica de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov

Actualizat la data de: 08 August 2022
MedLife va oferi pacientilor servicii de excelenta in patologia oftalmologica prin semnarea unui nou parteneriat cu clinica de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov

• Din grija pentru pacientii cu patologie oftalmologica a caror numar creste de la un an la altul, MedLife anunta un nou parteneriat ca urmare a preluarii a 60% din actiunile
clinicii de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov.
• Prin achizitionarea pachetului majoritar al clinicii Opticristal, pacientii si clientii MedLife din centrul tarii vor beneficia de solutii medicale complete de diagnostic si tratament chirurgical pentru patologia oftalmologica.
• Aceasta tranzactie contribuie la consolidarea hub-ului regional dezvoltat de MedLife in judetul Brasov, care ajunge sa inglobeze 16 unitati medicale, printre care si 2 spitale de mari dimensiuni.
• Tranzactia este derulata de catre Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), prima companie achizitionata de MedLife in urma cu 12 ani.
• Pentru a sustine in continuare angajamentul de a face Romania bine impreuna, cu grija si empatie fata de nevoile pacientilor, Grupul MedLife continua sa investeasca in dezvoltarea retelei si a portofoliului de serviciii, oferind solutii integrate, de la preventie si wellness pana la tratamente chirurgicale de ultima generatie.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, face un nou pas pentru a veni in intampinarea pacientilor cu solutii specifice, de nisa, si anunta achizitionarea a 60% din actiunile clinicii de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov. Tranzactia, derulata prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine in completarea serviciilor medicale de care pacientii din centrul tarii pot beneficia in hub-ul regional dezvoltat de MedLife in judetul Brasov, care ajunge, astfel, sa numere 16 unitati medicale.

Cu o experienta de peste 20 ani pe piata din Brasov, Clinica Opticristal inglobeaza atat un centru de diagnosticare a pacientilor, dotat cu cea mai performanta aparatura de examinare, cat si un centru de chirurgie oftalmologica, in cadrul caruia se realizeaza anual peste 2000 de interventii. Echipele de medici sunt specializate in chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei si in tratamentul glaucomului si al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene si dispune de tehnologii de ultima generatie, printre care un microscop operator si un aparat de facoemulsificare ultrasonica pentru chirurgia cataractei. Totodata, Opticristal este singul centru specializat din Brasov care realizeaza interventii chirurgicale pentru corectarea viciilor de refractie cu ajutorul laserului EXIMER.
Opticristal Brasov a inregistrat la nivelul anului trecut o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro.

Suntem atenti la starea de sanatate a pacientilor si, din grija si empatie fata de nevoile lor, continuam eforturile sustinute in vederea imbunatatirii calitatii vietii acestora, iar dezvoltarea pe segmentele de nisa ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Am inceput cu oncologia, devenind, odata cu preluarea OncoCard si Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din Romania in diagnosticul si tratarea cancerului in Romania. Am intrat de curand si pe segmentul wellness, prin achizitia Sweat, si continuam sa ne concentram si pe alte nise medicale pentru a acoperi cererea din piata prin expertiza dovedita si excelenta medicala. Astfel, prin integrarea in grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, intregim gama de servicii oftalmologice pe care pacientii le pot accesa in unitatile MedLife.”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Brasovul este o piata aglomerata, iar acest lucru ne determina sa ne reinventam constant. Dincolo de dezvoltarea organica, suntem foarte conectati la ce inseamna dezvoltare prin achizitii si ne dorim sa integram sub umbrela noastra companii care sa aduca plus valoare pentru pacienti, asa cum este si Opticristal, si care sa ne ajute sa avem o acoperire teritoriala cat mai buna”, a declarat George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Braov.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achizitionata de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unitati si o cifra de afaceri de cca 3 milioane de euro, in timp ce, astazi, MedLife Brasov este un adevarat hub regional, cu 16 unitati medicale si o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de euro.
in prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale romanesti integrate in grup, peste 45 la numar, si anunta ca are si alte tranzactii in derulare in perioada urmatoare. Ultima tranzactie anuntata a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judetul Arges, tranzactia fiind in curs de avizare de catre Consiliul Concurentei.

****

Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.
Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate