Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

MedLife anunta o crestere de 22% a cifrei de afaceri consolidata pro forma in primul trimestru al acestui an, concomitent cu o crestere robusta a marjelor

Actualizat la data de: 10 Mai 2024
MedLife anunta o crestere de 22% a cifrei de afaceri consolidata pro forma in primul trimestru al acestui an, concomitent cu o crestere robusta a marjelor

”Liderul serviciilor medicale din Romania dovedeste ca o buna calitate a actului medical, coroborata cu o retea construita sistemic la nivel national, pot oferi atat o imbunatatire a calitatii vietii oamenilor, cat si o activitate economica sustenabila”

• MedLife a inregistrat in T1 2024 o cifra de afaceri consolidata pro forma de 647 milioane RON, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului precedent;
• Grupul obtine cresteri mari pe aproape toate liniile de business mentinandu-se pe primul loc ca cifra de afaceri datorita unei strategii unice locale de dezvoltare sistemica la nivel national si crearii celei mai mari retele medicale private din Romania;
• Pentru anul in curs, prioritatile MedLife sunt: continuarea investitiilor in calitatea seviciilor prin mentinerea si cresterea portofoliului de medici cu inalta probitate profesionala;
• Din punct de vedere al investitiilor, MedLife va pastra profilul achizitor care i-a adus aceasta crestere, dar si de investitii organice, mentinand insa, ca si in primul trimestru, o atentie speciala privind imbunatatirea marginillor comparativ cu anul precedent si o relaxare a gradului de indatorare.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, prezinta rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului in curs, evidentiind o crestere importanta a cifrei de afaceri consolidate pro forma, care a atins 647 milioane RON, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Rezultatele obtinute in perioada ianuarie – martie 2024 ilustreaza o evolutie consecventa in performanta financiara si operationala a business-ului. De asemenea, se poate remarca impactul pozitiv al integrarii companiilor in grup si al investitiilor efectuate in ultimii ani care au inceput sa isi arate eficienta.

Ca lider in domeniul medical privat de peste 10 ani, ne-am asumat rolul de a promova standardele de excelenta si inovatie in medicina din Romania. Cu cea mai extinsa retea nationala si o experienta de aproape 30 de ani in aceasta industrie, dovedim ca avem un know-how solid de a mentine si imbunatati constant viata pacientilor care ne trec pragul, precum si de a oferi oportunitati de crestere si stabilitate investitorilor nostri. In centrul viziunii noastre sta angajamentul de a fi foarte buni profesionisti, oferind acces la tehnologii de varf, sustinute probabil de cea mai competenta echipa medicala din sectorul privat. Resursele pe care le avem si planurile noastre de dezvoltare ne fac increzatori in capacitatea de a construi un viitor mai sanatos pentru Romania”, a declarat Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife Group.

Evolutie pozitiva pe toate liniile de afaceri

In termeni generali, cererea de servicii medicale s-a mentinut la un nivel ridicat in timpul primului trimestru al anului, fiind potentata de o recunoastere puternica a calitatii medicilor din cadrul retelei medicale de catre fiecare pacient. Majoritatea liniilor de business ale Grupului MedLife au inregistrat o performanta buna, in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior. Astfel, cele mai mari cresteri au fost inregistrate de spitale (+39%), de segmentul corporate (+28%), urmate de clinici (+24%) si de laboratoare (+19%).

Abordarea strategica de consolidare non-organica a pietei pentru construirea celei mai mari retele medicale din Romania a intarit prestigiul si increderea asociata brandului MedLife, rezultatele fiind sustinute de o performanta constanta in toate regiunile din tara, in ciuda inflatiei persistente si a competitivitatii.

In medie, peste 25.000 de servicii sunt accesate zilnic in cadrul unitatilor MedLife, iar majoritatea acestora subliniaza accentul deosebit pe care romanii il acorda sanatatii. In egala masura, MedLife a inregistrat progrese semnificative in domeniul tratamentelor chirurgicale avansate - de la interventii cu ajutorul robotilor in domeniul urologiei si chirurgiei generale, pana la operatii complexe in specialitati de nisa, precum oncologia sau neurochirurgia. MedLife are o prezenta solida in aceste domenii in orase precum Cluj, Brasov, Sibiu si Bucuresti, reflectand angajamentul sau de a oferi cele mai bune servicii medicale si cele mai avansate tehnologii pacientilor.

Obiective pentru anul in curs

Pentru anul in curs, MedLife continua sa ofere pacientilor sai servicii de inalta calitate, investind in digitalizare si tehnologie de top pentru a aduce medicina viitorului mai aproape. De altfel, in ultimii ani, compania a avut cele mai mari investitii din sectorul medical in domeniu roboticii. Este recunoscut faptul ca MedLife a investit puternic in roboti chirurgicali devenind, totodata, singura retea din Romania, respectiv una dintre putinele din Europa, care transporta probele biologice ale pacientilor cu ajutorul dronelor.

Obiectivele strategice includ mentinerea serviciilor medicale la cele mai inalte standarde; finalizarea proiectelor in curs de implementare, cum ar fi MedLife Medical Park, precum si inaugurarea spitalelor din Timisoara si Craiova, preconizate spre a fi date in exploatare pana la sfarsitul anului.

In materie de noi achizitii si demersuri de extindere, reprezentantii companiei si-au confirmat interesul si deschiderea catre noi oportunitati de dezvoltare. De altfel, MedLife reitereaza, pe aceasta cale, disponibilitatea de resurse pentru noi achizitii in anul 2024 si va profita din plin de cea mai mare experienta acumulata in domeniul M&A de pe piata de servicii medicale private, devenind un exemplu de buna practica si implementare la nivel national.
Totodata, reprezentantii companiei au convingerea ca prudenta in achizitii si fuziuni va contribui la imbunatatirea marginilor de profit si reducerea graduala a raportului debt/ebitda.

In prezent, Grupul MedLife detine cea mai puternica retea de diagnostic si tratament din Romania, cu 700 locatii proprii si partenere la nivel national si peste 6,5 milioane de pacienti unici care au apelat la servicii de preventie, wellness, tratament si spitalizare. Totodata, peste 800.000 de angajati beneficiaza de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

***

Despre Grupul MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate