Coronavirus Update

GSK publica primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din Romania

Actualizat la data de: 03 Octombrie 2012
GSK publica primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din Romania

- Intitulat “Pretuim increderea voastra”, Raportul de Sustenabilitate al GSK 2011 este primul raport de acest gen al industriei farmaceutice din Romania, realizat in conformitate cu cerintele “Initiativei Globale de Raportare” (Global Reporting Initiative - GRI), cel mai utilizat standard de raportare la nivel international.

- Acest raport este primul din cadrul GSK Europe realizat conform GRI, care acopera toate diviziile de business ale companiei: farmaceutica, consumer healthcare, distributie si productie.

- In 2011, GSK a investit 719.940 de euro in comunitate, in programe de sanatate si de educatie in sanatate, precum si in alte probleme sociale.

- In 2011, operatiunile de productie si logistica ale fabricii GSK din Brasov au raportat o scadere cu 45% a consumului de energie si cu 40% a emisiilor de dioxid de carbon per tona de produs livrat.

GSK Romania publica primul sau Raport de Responsabilitate Corporativa, un document care descrie activitatile desfasurate de companie in vederea realizarii misiunii sale in Romania, ce se bazeaza pe conceptul de „shared value”: Imbunatatirea calitatii vietii romanilor prin toate actiunile GSK. Acesta este primul raport de sustenabilitate de pe piata farmaceutica autohtona.

De asemenea, este primul raport de sustenabilitate din cadrul GSK Europe realizat in conformitate cu cerintele “Initiativei Globale de Raportare” (Global Reporting Initiative - GRI), care include proiecte derulate de toate cele patru divizii de business - farmaceutica, consumer healthcare, distributie si productie - in Romania, in 2011. Raportul subliniaza cele patru arii de interes pentru companie: sanatate, oameni, comunitate si mediu inconjurator.

“Intr-o tara cu cea mai scazuta speranta de viata din Uniunea Europeana, cu cea mai ridicata rata de mortalitate infantila si in acelasi timp cu cel mai mare grad de migratie a medicilor, provocarile sunt evidente, iar GSK Romania si-a luat angajamentul de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii. Cred cu tarie ca un popor trebuie sa fie sanatos pentru a deveni bogat, si nu invers. Vom continua sa avem un comportament responsabil, sa sprijinim comunitatea medicala si sa actionam in interesul si pentru drepturile pacientilor”, a spus Pascal Prigent, General Manager GSK Romania.

Raportul acopera domenii cheie, precum imbunatatirea accesului la medicamente, etica in industria farmaceutica, politicile de resurse umane, implicarea partenerilor si investitia in comunitate. Documentul ofera informatii specifice legate de cresterea accesului la sanatate al romanilor, ca raspuns la problemele pietei locale: buget limitat, mediu supra-reglementat si probleme critice de sanatate, precum cea mai scazuta speranta de viata sau cea mai ridicata rata de mortalitate infantila.

Cateva exemple de informatii pe care le puteti gasi in Raportul de Responsabilitate Corporativa GSK 2011:

  • In 2011, GSK Romania a investit 719.940 de euro in comunitate, in proiecte de sanatate si de educatie in sanatate si in alte cauze sociale.
  • GSK Pharma a fost una dintre putinele companii din Romania si singura companie din industrie care a aplicat metodologia London Benchmarking Group (LBG) pentru a masura valoarea strategica si impactul investitiilor in comunitate.
  • Operatiunile de productie si logistica ale fabricii GSK din Brasov au adoptat programe de eficientizare a consumului de energie, care au condus la o scadere cu 45% a consumului de energie si cu 40% a emisiilor de dioxid de carbon per tona de produs livrat, in contextul cresterii productiei.
  • In 2011, proiectul “Orange Day” – un brand GSK global - i-a incurajat pe 68% dintre angajatii companiei din Romania sa se implice in comunitatea locala. Acestia si-au dedicat o zi lucratoare actiunilor de voluntariat in cadrul unui program ales de ei, al unei organizatii sau al unei cauze aliniate la valorile GSK. in total, angajatii au voluntariat 6.282 de ore.
  • In 2011, in cadrul Programului de Traineeship GSK, 17 stagiari au beneficiat de training in companie, pe o perioada de 6 pana la 12 luni.

GSK - prima companie din Romania afiliata la GRI ca stakeholder organizational

GSK este prima companie din Romania afiliata la GRI ca stakeholder organizational, adoptand astfel cele mai bune practici internationale de transparenta in business.

“Aceasta afiliere deschide calea si altor companii din Romania pentru a-si imbunatati standardul de transparenta in business, in vederea construirii unei economii sustenabile. Prin operatiuni sustenabile si raportarea performantelor din acest domeniu, companiile ar putea beneficia de o mai mare incredere in business-ul lor pe plan local si ar putea creste atractivitatea pietei pentru investitorii straini”, a spus Nikki McKean-Wood, Senior Manager Network Relations, GRI.

GSK a ales sa isi alinieze sistemul de raportare la cel mai folosit cadru de raportare voluntara de sustenabilitate, Initiativa Globala de Raportare (GRI), pentru ca partenerii sai sa aiba un sistem de referinta recunoscut ca model de buna practica la nivel global.

GlaxoSmithKline - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al carei portofoliu are la baza o substantiala activitate de cercetare si dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedica imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, ajutandu-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult.

Global Reporting Initiative (GRI) – este cel mai utilizat standard de raportare la nivel international. Anual, peste 6000 de companii raporteaza proiecte de responsabilitate sociala, iar majoritatea sunt realizate in conformitate cu cerintele GRI.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate