Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Grupul MedLife a finalizat achizitia Medici’s, cel mai mare operator medical din Timisoara

Actualizat la data de: 24 Octombrie 2022
Grupul MedLife a finalizat achizitia Medici’s, cel mai mare operator medical din Timisoara

• Odata cu aceasta tranzactie, MedLife isi consolideaza pozitia in zona de vest a tarii si ajunge sa detina in Timisoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 laboratotor de celule stem si 1 spital multidisciplinar.
• Integrarea Medici’s in Grupul MedLife pune la dispozitie pacientilor din Timisoara servicii medicale integrate, care raspund tuturor nevoilor, de la preventie la tratarea unor patologii complexe.
• Prin acest parteneriat strategic, MedLife isi propune sa transforme Timisoara intr-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sanatate.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta finalizarea tranzactiei de preluare a 80% din pachetul de actiuni Medici’s, cel mai mare operator medical din Timisoara, in urma aprobarii de catre Consiliul Concurentei.

Cu o istorie de peste 25 de ani si o dezvoltare constanta, Medici’s are in portofoliu 4 clinici, un laborator de imagistica medicala, o platforma de analize de laborator si un spital multidisciplinar, aflat in stadiu de amenajare. Medici’s Hospital va avea o suprafata totala de 5500 mp, fiind compus din doua cladiri gemene. Prima dintre ele, care urmeaza sa fie functionala din luna iunie 2023, va integra farmacie, imagistica mare (CT si RMN), sali de operatie, ATI, saloane pre si post operatorii. Cea de-a doua cladire a spitalului are ca termen de finalizare anul 2024.

Tranzactia aprobata de Consiliul Concurentei presupune integrarea in Grupul MedLife atat a celor patru clinici Medici’s si a laboratorului, cat si a spitalului.

Astfel, MedLife ajunge sa detina in Timisoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 laboratotor de celule stem si 1 spital multidisciplinar, care la momentul finalizarii va deveni cel mai mare spital privat din oras.

“Parteneriatul cu Medici’s este unul strategic si are ca obiectiv consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic si tratament din Romania, pentru a raspunde nevoilor specifice ale pacientilor. Credem cu tarie ca impreuna cu partenerii nostri vom reusim sa transformam Timisoara intr-unul din cele mai puternice hub-uri regionale de sanatate. De altfel, extinderea MedLife pe piata din Timisoara are ca rezultat, pe de-o parte, cresterea accesului pentru locuitorii din zona de vest la servicii medicale integrate, personalizate si complexe, si pe de alta parte, crearea unui mediu competitiv puternic, ceea ce conduce la dezvoltarea calitatii serviciilor medicale la nivelul intregului judet”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

***

Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

in perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.
Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate