Coronavirus Update

Gral Medical a inregistrat venituri de 120 milioane lei in primele 9 luni din 2019

Actualizat la data de: 04 Noiembrie 2019
Gral Medical a inregistrat venituri de 120 milioane lei in primele 9 luni din 2019

La nivelul de grup, compania Gral Medical a reusit sa inregistreze venituri de 120 milioane de lei in primele 9 luni din anul 2019. Compania isi mentine cresterea cu 2 cifre, devansand aceeasi perioada a anului anterior cu 12%, in contextul in care mai multe proiecte investitionale din piata serviciilor medicale au avut intarzieri in acest an.

Cele mai mari investitii ale companiei, ce au insumat 6 milioane de Euro, s-au orientat catre 2 spitale oncologice. Spitalul OncoFort Pitesti a reusit rapid sa devina etalon in Judetul Arges pe servicii oncologice de top (radioterapie, imagistica medicala si oncologie medicala) precum si Spitalul OncoFort Caloian din capitala ce si-a propus sa devina deschizator de drumuri in medicina nucleara si in tratamentul cancerului de tiroida (terapia cu iod radioactiv si scintigrafia).

“Vom incerca sa ne mentinem ritmul de crestere a investitiilor, dar in acelasi timp cu rentabilizarea celor demarate dej. Este mult mai greu sa aduci si sa implementezi ceva nou pe piata serviciilor medicale, dar pe termen mediu si lung acest lucru va duce la o crestere durabila a business-ului.“ Robert Serban, actionar Gral Medical.

Compania Gral Medical a investit 6 milioane de Euro in 2 spitale oncologice. Spitalul OncoFort Pitesti a reusit in scurt timp sa castige increderea pacientilor si a cadrelor medicale din aproape 4 judete arondate Judetului Arges. Cel de-al doilea spital oncologic din capitala, Spitalul OncoFort Caloian, are o capacitate de 10 paturi si s-a specializat pe tratamentul cancerului de tiroida. Incepand cu trimestrul 4 din 2019 reteaua de laboratoare Gral Medical a mai crescut cu un laborator in capitala ajungand la o retea de 15 laboratoare.

“Estimam ca in urmatoarele 6 luni Spitalul OncoFort Caloian va avea un grad de ocupare de peste 80% avand in vedere ca primii pacienti au fost internati de abia la sfarsitul lunii octombrie 2019” Robert Serban, actionar Gral Medical.

Cele mai mari cresteri din 2019 au fost inregistrate pe segmentul oncologic cu o crestere de 16% si divizia de laboratorare (impreuna cu imagistica medicala) ce a reusit sa devanseze anul anterior cu 14%. Pentru prima data reteaua de centre medicale din provincie, aflate sub brandul OncoFort, au inregistrat cresteri de aproximativ 25% peste estimarile initiale. Pentru anul 2019 compania si-a corectat proiectiile financiare si estimeaza venituri apropiate de pragul de 35 milioane de Euro.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar in prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitala si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical si Medical Center Gral.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate