Clickmed
programare rapida la medic

Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice

Actualizat la data de: 06 Iulie 2010

Introducere

Sus
Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice

Ce operatii estetice fac femeile si barbatii, cum iti dai seama daca cineva si-a facut o operatie, care sunt cele mai frumoase vedete - afla toate acestea de la un chirurg plastician.

Cuprins articol

  1. Introducere
  2. Marirea de sani, interventia preferata a femeilor
  3. Si barbatii fac operatii estetice
  4. Operatiile estetice nu mai sunt atat de dureroase
  5. Citeste pe aceeasi tema

Marirea de sani, interventia preferata a femeilor

Sus

Dintre toate operatiile estetice, femeile solicita cel mai mult marirea sanilor, spune Dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si chirurgie plastica. „In fond, sanii sunt un element definitoriu pentru feminitate”, explica chirurgul plastician. Nu este de mirare ca silicoanele au devenit un accesoriu.

In topul preferintelor urmeaza rinoplastia - modelarea nasului - apoi lipoaspiratia si liftingul mamar.

Dar, in ultimul timp, romancele au inceput sa se gandeasca si la parti ale corpului pe care de obicei le cam ignoram. "Se observa o crestere a cerintei de implante de gamba, abdominoplastii si chirurgie intima”, anunta dr. Dobos.

De asemenea, in clinica sa se cer si injectiile cu acid hialuronic sau Botox.

Si barbatii fac operatii estetice

Sus

Barbatii au cam aceleasi preferinte: lipoaspiratia taliei, rinoplastia si chiar liftingul facial sunt printre operatiile estetice pe care ei le solicita cel mai des. Se simt barbatii mai timorati in fata chirurgului plastician? „Poate ca acum cativa ani doreau discretie, dar azi e considerata o bravura, asa incat, nu, nu sunt mai timorati”, ne informeaza dr. Calin Dobos.

Sunt inca putini barbatii care apeleaza servicile chirurgului plastician - aproximativ 20% din pacienti - insa numarul lor a crescut mult, avand in vedere ca acum cinci-sase ani doar 5% din pacientii erau de sex masculin.

Operatiile estetice nu mai sunt atat de dureroase

Sus

Poate ca la asta au contribuit si tehnicile moderne care fac operatiile estetice mai putin dureroase, astfel ca barbatilor nu le mai e frica de doctor. „In ultimii ani, de cand operez cu radioplasma, lasere sau alte aparate special dedicate chirurgiei estetice, nu mai exista notiune de suferinta asa cum era odata!”, spune dr. Dobos.

Abdominoplastia - indepartarea pielii in exces de pe abdomen - este mai solicitanta pentru pacient decat restul interventiilor, timpul de recuperare fiind mai lung.

In schimb, dupa o interventie pe fata sau sani durerea tine 12-24 de ore, cedeaza la calmante obisnuite si recuperarea este rapida. "A doua zi, majoritatea pacientilor pot face plimbari pe jos, conduce masina sau chiar pot sa desfasoare activitati usoare - mai ales cei care au un bussines. La marirea de sani, am avut paciente care in a patra zi au iesit in club”, povesteste dr. Calin Dobos.


Medici specialisti Chirurgie plastica

  • Asist. univ. dr. Simona Stoicescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
  • Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
  • Asist. univ. dr. Octavian Badea - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
  • Dr. Florina Gusa - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
  • Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate