Clickmed
programare rapida la medic

Studiu: Migrenele cresc riscul de atac vascular cerebral

Actualizat la data de: 20 Mai 2014
Studiu: Migrenele cresc riscul de atac vascular cerebral

Persoanele care sufera de migrene risca sa faca accident vascular cerebral (AVC) silentios (ischemic), anunta cercetatorii americani din cadrul Universitatii din Miami.

Potrivit studiului desfasurat de americani, publicat in revista Stroke, persoanele care au migrene sunt de doua ori mai predispuse la atac vascular cerebral ischemic sau silentios decat cele care nu sufera de aceasta afectiune cronica.

Migrena este o afectiune cronica caracterizata prin dureri de cap moderate sau foarte severe, recurente, insotite adesea de simptome de greata, varsaturi, sensibilitate la zgomote sau lumina etc.

Atacul vascular cerebral silentios, cunoscut si sub numele de ischemie cerebrala, nu este la fel de periculos precum AVC-ul, dar se pare ca este precursorul acestuia, care are un risc de fatalitate crescut.

AVC-ul silentios apare doar la persoanele cu migrene si se manifesta prin leziuni asimptomatice la nivel cerebral cauzate de cheaguri de sange care impiedica irigarea adecvata a creierului.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate