Consumul moderat de alcool conduce la aparitia diferitor tipuri de cancer
Stire medicala
Sunt o multime de opinii legate de beneficiile consumului a 1-2 pahare de vin rosu, zilnic. Desi, s-a adeverit ca vinul rosu are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular, potrivit ultimului studiu realizat in domeniu consumul oricarui tip de alcool poate avea un impact negativ asupra sanatatii.
Rezultatele unui studiu impresionant din Maria Britanie arata ca pana si consumul moderat de alcool, mai putin de 3 pahare zilnic, poate creste riscul dezvoltarii anumitor forme de cancer in randul femeilor.
La studiul „Million Women”, realizat de cercetatorii de la Universitatea Oxford, au participat aproximativ 1.300.000 femei de varsta mijlocie. Media de varsta a fost 55 ani, iar media aportului zilnic de alcool a fost de un pahar.
Studiul a durat aproximativ 7 ani, timp in care circa 69.000 femei au fost diagnosticate cu diferite tipuri de cancer. Astfel, femeile care au consumat cantitati moderate de alcool prezentau un risc crescut de a suferi de cancer faringian, de ficat sau mamar. Totodata, cercetatorii sustin ca riscul aparitiei acestor afectiuni creste proportinal cu cantitatea de alcool consumata, indiferent de tipul acestuia.
Articole recomandate
-
Ce cantitate de alcool este „sigura si buna” pentru sanatate? Cat alcool ...
-
Riscurile consumului de alcool de catre femei
-
Consumul de alcool si diabetul zaharat
-
Inovatie epigenetica pentru piele: lansarea unui serum revolutionar in Romania
-
Ce spun studiile despre periajul electric vs cel manual
-
Tipuri de cancer de san
-
Ce este intoleranta la alcool?
-
Semne ale sindromului de abstinenta (sevraj) la alcool
-
Tulburarile neurologice determinate de consumul de alcool
-
Legatura dintre consumul moderat de vin rosu si sanatatea intestinala
-
Sindromul Wernicke-Korsakoff - boala cauzata de consumul de alcool
-
Top 8 forme de cancer la barbati
-
Sindromul de abstinenta la alcool
-
Frumusetea pielii incepe cu tine: Reactiveaza genele tinere si schimba-ti st ...
-
Consumul nociv de etanol - implicatii si preventie
-
Factori care contribuie la aparitia cancerului