Cancerul combatut de fructele viu colorate
Stire medicala
Un nou studiu realizat de cercetatorii de la "Ohio State University" din Statele Unite ale Americii arata ca pigmentii naturali care se regasesc in anumite legume si fructe au un efect benefic in lupta impotriva cancerului. Experimentele efectuate pe celule umane, au aratat ca antocianinele, regasite in grapefruitul rosu, fructele de padure, afinele si varza rosie, pot opri cresterea (si uneori chiar distrugerea) celulelor canceroase aflate in colon. Porumbul rosu se pare ca este cel mai puternic in atacul asupra celulelor canceroase. Testele efectuate au aratat ca aceasta leguma distruge 20% din celulele canceroase. Rezultatele testelor efectuate pe produsele care aveau o cantitate mai scazuta a pigmentului, au aratat ca acestea incetineau cresterea celulelor canceroase cu 50 pana la 80%.
In urma acestor rezultate, cercetatorii americani, sunt increzatori ca daca se vor folosi colorantii pe baza de antocianina, in locul colorantilor alimentari sintetici, vor spori beneficiile terapeutice ale alimentelor. Cercetarile continua cu incercari de dezvoltare si imbunatatire a puterii compusilor. Se pare ca un adaos de zahar poate creste puterea de actiune a acestora. Pigmenii sunt clasati ca antioxidant, foarte usor absorbit prin tesuturi si cunoscut sub denumirea de antocianina. De asemenea, antocianina are o rata foarte mare de supravietuire in partea inferioara a intestinului, astfel fiind mult mai eficienta in tratarea bolii. Cercetatorii americani au reusit sa determine cantitatea de extract de la fiecare planta necesara pentru a reduce la jumatate cresterea celulelor canceroase.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala .
Articole recomandate
-
Cancerul de stomac
-
Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem
-
Piersicile, fructele verii care fac miracole pentru sanatate
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
-
Cancerul scuamos
-
Pestele si fructele de mare
-
Riscurile utilizarii hartiei igienice colorate si parfumate
-
Cancerul de prostata
-
Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata
-
Fructele - surse excelente de antioxidanti
-
Cancerul de colon si dieta
-
Fructele oleaginoase
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Fructele goji si beneficiile acestora pentru sanatate
-
Fructele si legumele inseamna fericire


Cancerul de stomac
Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem
Piersicile, fructele verii care fac miracole pentru sanatate
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
Cancerul scuamos
Pestele si fructele de mare
Riscurile utilizarii hartiei igienice colorate si parfumate
Cancerul de prostata
Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata
Fructele - surse excelente de antioxidanti
Cancerul de colon si dieta
Fructele oleaginoase
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Fructele goji si beneficiile acestora pentru sanatate
Fructele si legumele inseamna fericire