Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Calvitia - determinata genetic

Publicat la data de: 29 Februarie 2008
Un studiu publicat de curand in revista Nature Genetics, a identificat baza genetica a doua forme de pierdere a parului, deschizand astfel, calea pentru noi tratamente ale calvitiei.
In mod normal, fiecare persoana pierde in jur de 100 de fire de par zilnic. Acestea sunt inlocuite, in mod constant, iar atata timp cat se intampla asta, oamenii nu isi fac griji. Insa lucrurile stau cu totul altfel, din punct de vedere estetic si psihologic, in cazul persoanelor care pierd mai multe fire de par decat sunt inlocuite. Terapiile existente in acest moment, nu dau rezultate satisfacatoare, de unde si nevoia de noi strategii de tratament.
O echipa de cercetatori din Bonn Germania, a reusit sa identifice o gena responsabila de o forma ereditara de calvitie, (denumita, hypotrichose simplex) care incepe sa se manifeste inca din copilarie si afecteaza ambele sexe.
Astfel, au fost identificate mutatii/anomalii ale unei gene denumite P2RY5. Aceasta gena este implicata in formarea unor proteine, un receptor cu rol activ in cresterea firului de par. Pe baza acestor descoperiri, in viitor se pot elabora tratamente impotriva caderii parului.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate