Coronavirus Update

Prevenirea bolilor de inima la femei

Actualizat la data de: 07 Septembrie 2011

Generalitati

Sus
Prevenirea bolilor de inima la femei

Inima este un organ impresionant, care actioneaza intr-un mod extraordinar: in minutul necesar unei persoane pentru citirea acestor randuri, aceasta va impinge aproximativ 5 litri de sange in peste 90.000 de kilometrii de vase de sange, mai mult decat de doua ori circumferinta pamantului. Totusi, in ciuda acestor capacitati uimitoare, si a faptului ca viata este posibila gratie functiei sale, cele mai multe femei nu fac suficient de mult pentru a proteja sanatatea inimii.
Bolile cardiovasculare sunt criminalul numarul unu in cazul majoritatii femeilor, afectand inclusiv persoanele tinere, nu doar pe cele in varsta. Urmatoarele sfaturi sunt doar trucuri simple pentru un stil de viata care ar putea duce la o viata lunga si sanatoasa.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Activitate sexuala intensa
  3. Consumul de vin la cina
  4. Evitarea sarii
  5. Somn insuficient
  6. Activitatea fizica
  7. Citeste pe aceeasi tema

Activitate sexuala intensa

Sus

Contactul sexual de cel putin doua ori pe saptamana poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima prin scaderea tensiunii arteriale si diminuarea stresului. Chiar daca nu este atins orgasmul, cercetatorii considera ca inclusiv starea de excitatia poate declansa eliberarea anumitor hormoni, cum ar fi DHEA (dehidroepiandrosteron) care poate imbunatati functia sistemului circulator si imbunatateste performanata cardiaca.
Nu aveti partener? Nici o problema. Specialistii incurajeaza autosatisfactia. Numeroase studii au demonstrat ca femeile care au experienta sexuala crescuta - cu un partener sau pe cont propriu - au o rezistenta mai mare la bolile de inima.

Consumul de vin la cina

Sus

Da, este corect. Consumat cu moderatie, vinul poate fi benefic pentru inima. Un pahar de vin rosu sau alb pe zi poate scadea riscul decesului din boli cardiovasculare cu pana la 25%.

Evitarea sarii

Sus

Medicii recomanda consumul de sare cu prudenta. Corpul contracareaza aportul de sodiu prin eliberarea de apa in plus in sange, fapt ce duce la cresterea volumului de sange si la suprasolicitarea serioasa a acestui organ important.

Somn insuficient

Sus

Lipsa frecventa a somnului poate duce la cresterea tensiunii arteriale. Si aceasta nu este doar o problema a oamenilor in varsta: aproximativ 20% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 24 si 32 de ani au aceasta problema. Desi simptomele nu sunt evidente mai ales in cazul tinerilor, lipsa de somn poate duce in cele din urma la insuficienta cardiaca. Numarul ideal de ore dormite pe timp de noapte ar trebui sa fie in jur de 7, considera specialistii.

Activitatea fizica

Sus

In fiecare minut, muschiul inimii munceste la fel de greu ca si muschii picioarelor in timpul unui sprint. Si acesta trebuie antrenat pentru ca actiunea lui sa se mentina la un anumit nivel. Specialistii recomanda cel putin 150 de minute pe saptamana de exercitii fizice moderate (mers pe jos sau bicicleta) sau 75 de minute pe saptamana de exercitii cardio intense, la care ar trebui sa se adauge exercitii de forta de cel putin doua ori pe saptamana. Dar cel mai important aspect al exercitiior este de a face din acestea un obicei constant. Durata acestora nu este la fel de importanta ca frecventa lor.


Medici specialisti Cardiologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate