Clickmed
programare rapida la medic

Pentru femei aspirina luata zilnic poate proteja inima

Publicat la data de: 14 Decembrie 2006

Administrarea zilnica a aspirinei reduce riscul infarctului si atacului cerebral la femei si, de asemenea, previne problemele ce ar putea sa apara daca aveti deja probleme cardiace (in cazul in care pacientele nu au contraindicatii la acest medicament datorita altor afectiuni de care sufera). Aceasta metoda nu este universal valabila. Decizia daca ar trebui sau nu sa luati zilnic o aspirina depinde de o serie de factori precum varsta, predispozitia la probleme cardiace sau atacuri cerebrale, nivelul colesterolului sau riscul de a suferi de diabet.
Seful sectiei de cardiologie dintr-un spital american si autor al cartii "Program pentru inimi sanatoase la femei" sustine teoria conform careia aspirina functioneaza pentru femeile care deja au probleme cardiace, pentru cele care au predispozitie la acestea cat si pentru femeile sanatoase cu varsta de peste 65 de ani.
Totusi medicii ar trebui sa fie mai rezervati in ceea ce priveste recomandarea tratamentului cu aspirina, deoarece aceasta poate determina sangerari gastrice si alte efecte secundare.
Femeile cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani, care nu sufera de boli cardiace dar prezinta predispozitii pentru afectiuni cardiace - diabet, hipertensiune si niveluri ridicate ale colesterolului – ar putea beneficia de acest tratament pentru a reduce riscul dezvoltarii unei afectiuni cardiace.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate