Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Antipsihoticele de ultima generatie dubleaza riscul de deces cauzat de tulburari cardiace - studiu

Publicat la data de: 19 Ianuarie 2009

Medicamentele antipsihotice de ultima generatie dubleaza riscul de deces din cauza unei tulburari cardiace, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea Vanderbilt, informeaza AFP.

Acest studiu este cel mai recent dintr-o serie de lucrari aparute in cursul ultimelor luni care arata ca noile antipsihotice sunt la fel de nesigure ca si vechea generatie de tratamente de acest tip.

Echipa de cercetatori de la Universitatea Vanderbilt a analizat dosarele medicale a mai mult de 270.000 de pacienti cu varste cuprinse intre 30 si 74 de ani. In urma acestor cercetari, oamenii de stiinta au concluzionat ca pacientii care primeau antipsihotice au un risc de doua ori mai mare de a deceda din cauza unei deficiente cardiace decat persoanele care nu ia antipsihotice.

Potrivit cercetatorilor americani, pentru a evita pericolul unui deces cauzat de antipsihotice, pacientii ar trebui sa faca un control cardiovascular aprofundat inainte de a lua acest tip de medicamente.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate