Clickmed
programare rapida la medic

Antipsihoticele prescrise bolnavilor de Alzheimer cresc riscul de moarte prematura-studiu

Publicat la data de: 10 Ianuarie 2009

Medicamentele antipsihotice prescrise bolnavilor de Alzheimer pentru a trata problemele psihice asociate bolii cresc riscul de moarte prematura, arata un studiu intreprins de cercetatorii britanici, citat de Reuters.

Studiul cercetatorilor de la King's College din Londra demonstreaza ca persoanele cu Alzheimer care sunt sub tratament cu antipsihotice prezinta un risc de moarte prematura cu 42% mai mare decat in cazul pacientilor care si-au schimbat tratamentul.

Studiul a durat trei ani, intre 2001 si 2004 si a reunit 128 de pacienti cu varste intre 67 si 100 de ani. Dupa un an, numai 30% dintre cei care au luat antipsihotice au supravietuit, fata de 59%, cat a fost rata de supravietuire la pacientii care au urmat tratament placebo.

Cercetatorii subliniaza faptul ca trebuie gasite alte forme de tratament si medicamente pentru simptomele asociate dementei.

Alzheimer este o boala incurabila a creierului, care evolueaza pana la dementa. Potrivit Asociatiei de Alzheimer, boala afecteza 26 de milioane de persoane din toata lumea.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate