Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aerul, cauza a autismului? Iata ce descoperire surprinzatoare au facut cercetatorii!

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Aerul, cauza a autismului? Iata ce descoperire surprinzatoare au facut cercetatorii!

Aerul ar putea avea o pondere importanta in declansarea autismului la copii, sustin cercetatorii americani de la Pittsburgh Public Health, Pennsylvania, care au facut o descoperire importanta ce ii aduce tot mai aproape de depistarea cauzelor acestei afectiuni enigmatice.

Potrivit oamenilor de stiinta americani, toxinele inhalate din aer in sarcina, dar si de copii in primii ani de viata ar putea influenta aparitia autismului. Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu in care a fost analizata legatura dintre poluare si autism in cazul mai multor copii.

Se pare ca stirenul, un derivat al benzenului, si cromul sunt substantele cele mai periculoase care grabesc declansarea acestei afectiuni neuropsihiatrice.

Autismul este una dintre afectiunile neuropsihiatrice cele mai frecvente in randul copiilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat ca, in prezent, 1 din 68 de copii este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate