Clickmed
programare rapida la medic

Macesele sunt de trei ori mai eficiente decat paracetamolul in tratarea durerii cauzata de artrita

Publicat la data de: 23 Septembrie 2008

Pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in reducerea durerii cauzata de osteoartrita, potrivit unei cercetari a Universitatii din Copenhaga, publicata de presa britanica de specialitate.

Cercetatori au descoperit ca macesele pot fi folosite pentru crearea unui medicament antiinflamator foarte eficient, care ar putea controla durerea mai eficient decat medicamentele non-steroidale anti-inflamataore (NSAID). Pudra de macese nu produce niciunul dintre efectele secundare neplacute, asociate cu analgezicele obisnuite.

Studiile au fost facute pe pacienti care sufereau de osteoartrita, artrita reumatoida si dureri de spate, iar rezultatul a fost reducerea durerii la cei carora le-a fost administrata, zilnic, o doza de pudra de macese. Rezultatele studiilor arata ca macesele au proprietati antiinflamatorii prin care pot inlocui cu succes orice tratament antiinflamator deja existent.

Fructul de maces este o sursa naturala concentrata de vitamina C si antioxidanti, care detine proprietati antimicrobiene.

Osteoartrita, denumita si boala articulara degenerativa, reprezinta cea mai frecventa forma de artrita si este cauza principala a durerii si invaliditatii in randul persoanelor in varsta.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate