Coronavirus Update

Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, prelungit pana la 31 ianuarie 2009

Actualizat la data de: 25 Iunie 2021

Programul national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei va fi prelungit pana pe 31 ianuarie 2009, iar perioada de decontare a serviciilor in cadrul programului, pana la 31 martie 2009, a decis, miercuri, guvernul.

Executivul a mai hotarat ca taloanele necesare pentru prezentarea la medicul de familie, restituite sau nedistribuite populatiei, sa fie arhivate de casele de asigurari de sanatate, urmand ca, la expirarea perioadei de arhivare, sa fie distruse.

Guvernul a decis si ca acele contracte incheiate intre Ministerul Sanatatii si unitatile aflate in coordonarea sau autoritatea sa, precum si contractele pentru produsele si serviciile necesare realizarii activitatilor din unele programe nationale de sanatate pentru care ministerul organizeaza licitatii la nivel national, vor fi atribuite de compartimentul intern pentru achizitii publice. Dupa atribuire, monitorizarea si derularea contractelor se realizeaza de catre Agentia Nationala pentru Programe de Sanatate.

Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei a inceput la 1 iulie 2007 si este finantat integral de Ministerul Sanatatii Publice. S-a estimat ca suma necesara derularii acestui program este de circa 300 milioane euro. Banii sunt alocati din fondurile proprii ale ministerului. Romanii beneficiaza, gratuit, in cadrul acestui program, de o consultatie clinica si un set gratuit de analize care sa ajute la depistarea unor eventuale afectiuni cardiace, hepatice, renale, diabet sau anemii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate