Compus din vinul rosu combate cancerul de prostata
Stire medicala
Cercetatorii de la Universitatea din Alabama au descoperit ca o substanta din compozitia vinului rosu poate ajuta la scaderea riscului de aparitie a cencerului de prostata.
Studiul a fost realizat pe soareci care au fost hraniti cu un compus care este gasit in cantitati mari in vinul rosu, numit resveratrol si care are proprietati antioxidante si anticanceroase. Alte surse bogate in resveratrol sunt strugurii, zmeura, alunele si afinele.
In studiu s-a observat ca soarecii hraniti cu resveratrol au avut o reducere de 87% a riscului de aparitie a cancerului de prostata. Soarecii care s-a dovedit ca aveau cea mai mare protectie anticanceroasa, au dobandit aceasta protectie dupa un consum de 7 luni de resveratrol, sub forma de pudra amestecata in alimentele consumate.
Alti soareci, hraniti cu resveratrol dar care au dezvoltat o forma mai putin severa de cancer prostatic, au fost cu 48% mai predispusi sa aiba oprirea in crestere a tumorii sau o forma lent progresiva de cancer prostatic comparativ cu soarecii care nu au consumat resveratrol.
In prezent este in desfasurare faza de testare a consumului de resveratrol la oameni pentru a se depista cantitatea de resveratrol necesara pentru a asigura preventia cancerului de prostata.
Cantitatea de resveratrol utilizata in studiul pe soareci este echivalenta la oameni cu cea obtinuta in urma consumului zilnic al unei sticle de vin, ceea ce este inadmisibil. Deoarece consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative asupra organismului, medicii recomanda in general un consum moderat de vin rosu, adica in medie doua pahare de vin pe zi pentru barbati si un pahar de vin pe zi pentru femei.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala .
Articole recomandate
-
Cancerul de prostata
-
Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata
-
Beneficiile unui pahar de vin rosu
-
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Beneficiile vinului rosu
-
Cancerul de prostata: screening si determinarea PSA
-
Pepenele rosu beneficii si informatii nutritionale
-
Factori de risc si de protectie in cancerul de prostata
-
Ce trebuie sa stim despre cancerul de prostata
-
Alimentele contra cancerului de prostata
-
Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea?
-
Tratamentul oncologic in cancerul de prostata
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Pepenele rosu, aliatul de incredere al verii
-
Prostata marita sau adenomul de prostata


Cancerul de prostata
Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata
Beneficiile unui pahar de vin rosu
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Beneficiile vinului rosu
Cancerul de prostata: screening si determinarea PSA
Pepenele rosu beneficii si informatii nutritionale
Factori de risc si de protectie in cancerul de prostata
Ce trebuie sa stim despre cancerul de prostata
Alimentele contra cancerului de prostata
Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea?
Tratamentul oncologic in cancerul de prostata
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Pepenele rosu, aliatul de incredere al verii
Prostata marita sau adenomul de prostata