Clickmed
programare rapida la medic

Femeile, mai predispuse atacului vascular cerebral decat barbatii

Actualizat la data de: 10 Februarie 2014
Femeile, mai predispuse atacului vascular cerebral decat barbatii

Asociatia Americana de Sanatate Cardiaca a derulat un studiu ale carui rezultate, anuntate pe data de 6 februarie a.c., arata ca femeile sunt mai predispuse atacului vascular cerebral decat barbatii, din pricina factorilor de risc mai numerosi si cu un impact mai mare asupra sanselor de producere a unui accident vascular.

Cercetarea Asociatiei Americane de Sanatate Cardiaca a urmarit prevenirea atacului cerebral in randul femeilor, a treia cauza globala de deces in randul reprezentantelor sexului frumos.

Factorii care cresc susceptibilitatea femeilor la accidentul vascular sunt sarcina, utilizarea contraceptivelor orale, bolile asociate cu perioada de graviditate (hipertensiunea arteriala si diabetul gestational) si tulburarile hormonale (printre care se numara si terapia hormonala post-menopauza).

Din acest motiv, initiatorii studiului recomanda tuturor femeilor sa isi evalueaze obiectiv gradul de risc in acest sens si sa informeze medicul cu privire la eventualele complicatii suferite in sarcina.

Alti factori de risc relevanti pentru pericolul producerii unui atac cerebral in randul femeilorsunt obezitatea, fumatul si modul de viata sedentar (acestia din urma sunt valabili si pentru barbati).


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate