Clickmed
programare rapida la medic

Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina

Compozitie
Sulfat de neomicina 0,5 g%, sulfat de polimixina-B 1625000 UI (cca. 0,250 g), lanolina anhidra 4 g%, ulei de parafina de uz intern 10 g%, vaselina alba - pana la 100 g.

Actiune terapeutica
Neomicina din formula unguentului include, in spectrul sau antimicrobian, numerosi germeni grampozitivi si gramnegativi, fiind activa si fata de mai multe tulpini de proteus. Sfera de actiune a Polimixinei-B este strict limitata la microorganisme gramnegative, inclusiv numeroase tulpini de pseudomonas aeruginosa.

Indicatii
Infectii microbiene externe ale ochiului si anexelor sale (blefarite, blefaro - si kerato - conjunctivite, episclerite, dacriocistite) provocate de germeni sensibili la antibioticele din formula; prevenirea infectiilor microbiene oculare dupa arsuri, plagi si interventii oftalmochirurgicale, de asemenea, in cazul utilizarii unui tratament local cu corticosteroizi.

Doze si mod de administrare
In functie de severitatea infectiei, se introduce o cantitate mica de unguent in sacul conjunctiv (eventual, se aplica, pe pleoape, in cazul blefaritelor externe), la 3-4 ore.

Contraindicatii
Sensibilizarea la oricare din componente. Atentie! Se va evita tratamentul de lunga durata, pentru a impiedica dezvoltarea rezistentei microbiene. Daca apar fenomene alergice tinand seama de posibilitatea unor reactii incrucisate, se vor evita in tratamentul unor eventuale infectii ulterioare: kanamicina, paromomicina, streptomicina si gentamicina.

Reactii adverse
In general unguentul este bine tolerat; nu este insa exclusa aparitia unor reactii alergice la neomicina, care impun intreruperea tratamentului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Abraziunile corneene

    Generalitati Abraziunea corneeana este probabil una dintre ele mai frecvente leziuni oculare si de asemenea, una din cele mai neglijate. Ea consta de fapt in lezarea prin zgarierea, oricat de fina, a epiteliului corneean, pierzandu-se astfel integritatea corneei....citeste mai mult

  • Keratoconjunctivita sicca

    Generalitati Pentru ca ochii sa isi mentina sanatatea iar vederea sa fie optima, la suprafata globilor oculari exista in permanenta un strat fin de lichid (lacrimi). Keratoconjunctivita sicca este o boala caracterizata printr-o productie anormala (din punct de vedere...citeste mai mult

  • Virusul rubeolei in timpul sarcinii

    Generalitati Rubeola sau pojarul german este o forma usoara a virusului rujeolic obisnuit. Incubatia virusului rubeolic dureaza aproximativ 14-21 zile (cu o medie de 18 zile), perioada dupa care apar manifestarile fizice. Aceaste infectie nu se aseamana cu...citeste mai mult

  • Trahomul – conjunctivita granuloasa

    Generalitati Trachomul reprezinta o infectie bacteriana cu localizare oculara determinata de Chlamydia trachomatis. Trachomul este o keratoconjunctivita cronica si una din cele mai importante cauze de morbiditate oculara. Boala se transmite in principal intre copii si...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Unguent cu venin de vipera

    Buna ziua, Va rog, imi poate spune cineva numele unui unguent cu venin de vipera care se gaseste de cumparat in Romania? Multumesc.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter