Clickmed
programare rapida la medic

Epurox de uz general, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Epurox de uz general, solutie injectabila

Compozitie
Epurox este un produs biologic compus din superoxid dismutaza (SOD) si piruvat de sodiu; SOD este obtinuta prin prelucrarea unui precipitat intermediar al procesului tehnologic de obtinere a albuminei din sange placentar uman prin precipitari repetate cu etanol. Acest precipitat nu contine AgHBs, Acanti HCV si Ac anti HIV1-2, conform testelor specifice acestor virusuri, efectuate pe fiecare lot prelucrat in vederea obtinerii SOD. Epurox are activitate de anulare sau atenuare a efectelor toxice ale radicalilor de oxigen, astfel incat este utilizabil in tratarea componentei inflamatorii ce intervine in patogenia diferitelor boli. Produsul se prezinta in fiole de 1 ml, continand 2 500 U SOD pentru uz general. Este un lichid limpede, slab galbui. Prezervant: Tiomersalat de sodiu 1/10 000.

Indicatii
Fiind un preparat biologic cu rol in anularea sau atenuarea actiunii toxice a radicalilor de oxigen, Epurox are o activitate antiinflamatoare semnificativa cu indicatii in:
Reumatologie: reumatisme articulare (cu localizare mono- sau poliarticulara) acute si cronice, cu lichid sinovial cu caracter inflamator; poliartrita reumatoida si forme speciale de poliartrita reumatoida (poliartrita reumatoida juvenila, poliartrita psoriazica, poliartrita reumatoida cu sindrom Sjögren); spondilita anchilozanta si sindrom Reiter; gonartroza, reumatisme abarticulare, tendinite, epicondilite.
Gastroenterologie: rectocolita ulcerohemoragica, boala Crohn.
Pneumologie: astm bronsic de etiologie infectioasa; afectiuni cronice ale cailor respiratorii (rino-sinuzite, bronsite cronice, bronsiectazii).
Neurologie: meningite, meningoencefalite acute; purpura trombocitopenica idiopatica, purpura anafilactoida.
Alte domenii de intrebuintare: soc toxico-septic; mielosupresia rezultata din chimioterapia si radioterapia cancerului.

Mod de administrare
Conform indicatiilor medicului, produsul se poate administra intramuscular, subcutanat, intraarticular.

Contraindicatii

Nu se recomanda administrarea Epurox femeilor in timpul sarcinii si in perioada de alaptare precum si persoanelor cu teren alergic.

Reactii adverse
Uneori poate exacerba durerile articulare pentru o scurta perioada de timp, in cazul administrarilor intraarticulare.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Contraceptivele injectabile

    Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

  • 12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame

    Generalitati Solutia mentinerii unei greutati ideale pot fi gustarile bogate in proteine, alcatuite din alimente care furnizeaza energie organismului si inhiba senzatia de foame, precum si pofta de a consuma dulciuri si alte produse nocive. Gustarile satioase ajuta...citeste mai mult

  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter