Arnetin, solutie injectabila

Prospect Arnetin, solutie injectabila

Ce este Arnetin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Curativ: ulcer duodenal, ulcer gastric benign, inclusiv cel indus de AINS; ulcer postoperator; esofagita de reflux; sindrom Zollinger-Ellison; dispepsie cronica episodica. Profilactic: ulcer de stres, recurente hemoragice dupa boala ulceroasa; prevenirea ulcerului dupa tratamentul cu AINS (inclusiv aspirina), in special la bolnavii cu boala ulceroasa in antecedente.

Mod de administrare

Administrare orala: Ulcer duodenal si ulcer gastric benign: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 4-8 sapt..

Ulcere induse de AINS: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 8-12 sapt. Profilaxie: 150 mg de 2 ori pe zi, administrare concomitenta cu AINS.

Ulcer postoperator: 150 mg de doua ori pe zi, timp de 4 saptamani.

Sindrom Zollinger-Ellison: initial 150 mg de 3 ori pe zi.

Dispepsie cronica episodica: 150 mg de 2 ori pe zi, cel putin 6 saptamani.

Profilaxia hemoragiilor datorate ulcerelor de stres: 150 mg de 2 ori pe zi.

Insuficienta renala severa 150 mg. Adm. injectabil: intravenos lent (peste 2 minute), 50 mg/20 ml, la 6-8 ore; perfuzie 25 mg/ora timp de 2 ore, perfuzia repetandu-se la 6-8 ore;50 mg, la 6-8 ore.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Precautii

Excluderea posibilitatii existentei unei afectiuni gastrice maligne inaintea inceperii tratamentului, deoarece ranitidina poate masca simptomatologia carcinomului gastric. Prudenta in insuficienta renala severa, pacientii cu fenilcetonurie. Ranitidina se evita la pacientii cu porfirie acuta in antecedente. Sarcina si alaptare.

Interactiuni medicamentoase

Ranitidina nu inhiba citocromul P450, deci nu va modifica farmacocinetica altor medicamente a caror metabolizare este dependenta de acest sistem enzimatic (amoxicilina, diazepamul, lidocaina, fenitoina, metronidazolul, propranololul, teofilina).

Sarcina si alaptarea

Sarcina:
Studiile efectuate la animalele de laborator nu au evidentiat efecte teratogene. Astfel, nu este de asteptat aparitia unui efect malformativ la om.
Din experienta clinica, prin folosirea ranitidinei la un numar limitat de femei insarcinate, nu a fost inregistrat un efect malformativ sau fetotoxic particular. Totusi, sunt necesare studii complementare pentru a evalua consecintele expunerii la ranitidina in timpul sarcinii. In concluzie, produsul va fi folosit in timpul sarcinii doar daca este absolut necesar.

Alaptare:
Ranitidina se excreta in laptele matern, de aceea se recomanda evitarea folosirii ranitidinei in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Datorita posibilitatii aparitiei reactiilor adverse de tip nervos-central (cefalee, vertij, astenie, excitatie), pacientii vor fi sfatuiti sa nu conduca vehicule sau sa foloseasca utilaje in timpul tratamentului.

Reactii adverse posibile

Ocazional hepatita (cu sau fara icter), pancreatita acuta. Modificari ale tabloului sanguin (leucopenie, trombocitopenie) reversibile, rar granulocitoza si pancitopenie, uneori asociata cu hipoplazie sau aplazie medulara. Reactii de hipersensibilitate (urticarie, edem angioneurotic, febra, bronhospasm, hipertensiune arteriala, soc anafilactic, dureri toracice). Rare cazuri de confuzie mentala, depresie si halucinatii reversibile mai ales la pacientii in varsta si cu boli severe. Au fost raportate tulburari de vedere, cu precadere modificari de acomodare, eruptii cutanate.

Cum se pastreaza Arnetin

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius.
A nu se pastra la frigider sau congela.
Nu utilizati acest medicament dupadata de expirare inscrisa pe eticheta sau cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

O fiola contine ranitidina 50 mg (sub forma de clorhidrat de ranitidina) si excipienti: dihidrogenofosfat de potasiu, hidrogenofosfat de disodiu anhidru, clorura de sodiu, apa distilata pentru preparate injectabile
Grupa farmacoterapeutica: produse pentru tratamentul ulcerului peptic si bolii de reflux gastro-esofagian, antagonisti ai receptorilor H2

Ambalaj
Solutie injectabila 50 mg/2 ml; cutie 5 f. 2 ml.

Fabricantul

Medochemie Ltd.
PO Box 51409, CY-3505,
Limassol, Cipru

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

MEDOCHEMIE Ltd.
1 - 10 Constantinoupoleos Str.,
3011 Limassol,
Cipru

Acest prospect a fost revizuit in februarie 2016.

eficienta
2 voturi
efecte secundare
1 vot
pret medicament
16 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Reactiile alergice la iedera...

  Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

 • Neurodermatita Neurodermatita

  Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

 • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Ergotamina - aliatul impotriva...

  Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

 • Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Totul despre contraceptie – ce...

  Generalitati La ora actuala exista foarte multe metode de contraceptie, insa este important ca femeile sa fie informate asupra avantajelor si dezavantajelor pe care acestea le prezinta si sa aleaga metoda care li se potriveste cel mai bine. Principalele metode...citeste mai mult

Comunitate

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK