Clickmed
programare rapida la medic

Autoritatile din Marea Britanie vor trimite populatiei pliante informative despre gripa porcina

Publicat la data de: 30 Aprilie 2009

Autoritatile din Marea Britanie vor trimite populatiei pliante cu informatii despre virusul gripal cu tulpina porcina si despre cum poate fi prevenita raspandirea acestuia, a anuntat, miercuri, Departamentul de Sanatate al Regatului, potrivit agentiei Reuters.

Departamentul de Sanatate al Marii Britanii sustine ca este urgenta achizitionarea de masti pentru personalul medical care ar putea intra in contact cu pacienti infectati, in cazul in care s-ar genera o epidemie. De asemenea, oficialii britanici sustin ca nu au avertizat populatia sa poarte masti.

"Desi suntem constienti ca in Mexic se impart masti catre populatie, datele stiintifice nu sustin ideea ca persoanele sanatoase sa poarte masti in timpul activitatilor obisnuite", a declarat unul dintre reprezentantii Departamentului de Sanatate.

In Marea Britanie, au fost confirmate doua persoane infectate cu virusul cu tulpina porcina, fiind vorba despre un cuplu intors din luna de miere petrecuta in Mexic, in timp ce in Scotia se asteapta rezultatele analizelor a 22 de persoane.

In Mexic, singura tara unde s-au inregistrat decese din cauza gripei porcine, au fost raportate peste 150 de decese si peste 1.300 de persoane internate in spital, in stare grava, din cauza noului virus. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, doar sapte decese au fost confirmate ca fiind din cauza imbolnavirii de gripa umana cu tulpina porcina.

In SUA, au fost confirmate 64 de cazuri, dintre care cele mai multe se afla in New York (45), iar restul in California, Texas, Kansas si Ohio. De asemenea, in Canada au fost confirmate sase cazuri, in Noua Zeelanda, trei, iar in Israel, doua.

Potrivit Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile, marti, la ora 18.00, au fost confirmate trei cazuri de gripa in Spania si Germania, doua in Marea Britanie, iar zece state membre au raportat 51 de persoane aflate in investigatie in Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Spania, Suedia si Marea Britanie.

si Portugalia a anuntat, miercuri, primul sau caz suspect de gripa porcina, un copil de trei ani care a sosit recent din Statele Unite, prezinta simptome gripale si a fost internat, potrivit agentiei Lusa, citata de AFP.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate