Clickmed
programare rapida la medic

S-a inventat implantul care trateaza definitiv sforaitul

Actualizat la data de: 21 Mai 2014
S-a inventat implantul care trateaza definitiv sforaitul

Sforaitul este o conditie medicala frecventa si agasanta atat pentru pacienti, cat si pentru partenerii lor de viata. Cercetatorii americani au venit cu o solutie care elimina definitiv aceasta problema un implant permanent introdus sub pielea din zona claviculei.

Cercetatorii americani cred ca au descoperit tratamentul efectiv al sforaitului, o conditie medicala care afecteaza atat sanatatea pacientilor, cat si calitatea somnului partenerilor care dorm langa ei in pat.

Acestia au dezvoltat un implant, numit Remede, sub forma unui dispozitiv de mici dimensiuni, care se fixeaza sub piele, in zona claviculei. Dispozitivul este dotat cu un fir care se ataseaza venelor din jurul nervului frenic si are rolul de a regla respiratia si elimina astfel simptomele si riscurile asociate sforaitului.

Studiul a fost realizat de americani la Universitatea din Ohio si prezentat la Heart Failure Congress din Atena. In cadrul studiului, savantii au realizat un experiment pe mai multi pacienti cu insuficienta cardiaca si apnee de somn, iar implantul s-a dovedit a fi un succes in reglarea respiratiei si combaterea sforaitului.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate