Clickmed
programare rapida la medic

Prima proteza de brat robotizata a primit aprobare de comercializare

Actualizat la data de: 16 Mai 2014
Prima proteza de brat robotizata a primit aprobare de comercializare

Prima proteza de brat robotizata care este controlata de ganduri si imita perfect miscarile naturale ale unei maini reale a primit aprobarea pentru producere si comercializare, din partea Administratiei Alimentelor si a Medicamentelor din America.

Proteza revolutionara poarta numele de Duke Arm si functioneaza cu ajutorul unor electrozi ce sunt conectati direct la bratul pacientului. Miscarile realizate cu ajutorul sistemului inovator, care este controlat prin electromiograma, sunt mai naturale si complexe decat in cazul protezelor obisnuite.

In plus, se pare ca proteza robotizata, controlata de creier, permite si efectuarea mai multor miscari decat a celor realizate prin modelele clasice. Electrozii atasati muschilor transmit semnalele printr-un procesor incorporat in proteza, creierul le interpreteaza si le transforma apoi in aproape zece miscari diferite.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate