Clickmed
programare rapida la medic

Nu stiu ce sa fac raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de MembruMobileApp1493492561 cu 6 ani in urma

Ma numesc Andrei,am 22 de ani ,sunt student în anul 2 ,insa pentru ca am fost ocupat cu jobul,asta pentru a ma intretine nu am reusit sa ajung foarte des acolo.Nu am putut sa vorbesc cu foarte mulți oameni si nu am creat foarte multe relații de prietenie cu nimeni. De doua luni nu m-am dus pentru ca îmi este frica de ce vor spune despre mine,ii consider mai buni decat mine ,iar eu ma simt în plus,iar pentru ca aveam un job stresant ii cam respingeam pe oameni fara rea intenție.Problema asta o am încă de la vârsta de 13 ani atunci când mi-am organizat ziua de nastere ,am invitat colegi de clasă insa nu a venit nimeni,iar asta m-a afectat foarte mult.Nu prea am prieteni si nu sunt foarte sociabili ,m-am maturizat oarecum fortat din cauza ca m-am angajat la vârsta de 19 ani si am lucrat cu oameni de vârstă parintilor meu.Cu părinții nu prea pot sa discut pentru ca mama mi-a distrus oarecum încrederea în mine râzând oarecum de mine in fata tatălui sau surorii mele.Nu o spun ca si cum m-ar fi umilit insa avea zâmbetul ăla care ma făcea sa ma simt prost.Ea nu este din zona in care m-am nascut ,iar pentru asta a fost judecata gresit de catre oameni ,a pus presiune pe mine pentru a invata cât mai mult ,totusi asta îmi parea egoism pentru ca atunci când ceilalti ma lăudau era fericită,iar atunci când face am ceva gresit ma pedepsea fiindcă o fac de ras în fața oamenilor. Când am dat BAC-ul nu am luat o nota foarte mare si a fost foarte dezamăgită,tot timpul îmi spunea ca ea a facut sacrificii pentru mine si ca eu nu am luat o nota cu care sa se poată laudă,ca nu poate iesi din casa de rusine.Părinții mei nu consider ca s-au iubit foarte mult si am luat parte involuntar la multe certuri si acum nu vreau sa vorbesc cu ei.Daca le spun despre aceste probleme spun ca sunt închipuiri ,ca eu nu stiu cât de grea este viața ,ca pe timpuri nu era asa ceva deparca asta ar fi un moft al meu.Mi-as dori sa fac o schimbare în viața mea fiindcă stiu ca sunt un om care are multe de oferit insa nu stiu de unde sa incep.Nu am avut iubita pana acum fiindcă mi-a fost frica sa nu fiu respins desi nu îmi este teama sa vorbesc cu fete in general ,unele au fost interesate de mine insa datorită acelui episod de la 13 ani cred ca increderea în mine a fost distrusă,si pentru ca nu am experienta îmi este frică sa nu ma fac de ras.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nu stiu ce sa fac"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Buna seara, tinerete! Pana si felul in care scrii arata cat de anxios esti, si e pacat! Este pacat, fiindca pierzi toata distractia a ceea ce inseamna Viata! Mergi la facultate, nu esti singurul chiulangiu, si chiar daca ai fi e problema ta, nu a altora! Nu conteaza ce cred altii, "ce zice lumea", fiindca fiecare isi traieste propria viata, fiecare are drumul sau propriu; aceste drumuri se mai intersecteaza cateodata, iar daca unii lovesc - inseamna ca atat ii duce capul! Cat despre parintii tai... asta e, ia-i asa cum sunt si vezi cum poti creste prin ceea ce inveti in sistemul "asa da, asa nu!", si mereu gandeste-te ca Tu esti cel care iti decizi propria viata, in fiecare zi si cu fiecare cuvant pe care ti-l spui. Ma poti contacta la adresa de mail stef.budacu@ adresa_web_filtrata , fiindca sunt multe aspecte de discutat si nu le putem discuta aici. Ai incredere in tine, esti mai bun decat multi altii! Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Buna ziua,

Inteleg ca iti este greu cu aceste simptome: afectarea emotiilor pozitive, tristete apasatoare, scaderea increderii in sine, dificultatile de comunicare si adaptare.
Cred ca nu ti-a fost usor sa scrii despre ceea ce simti si felicitari pentru curajul tau! Indicat ar fi sa nu mai amani rezolvarea acestor simptome de anxietate si depresie, deoarece risti sa se acutizeze si sa fie mai dificil de tratat.

Poti apela la sedintele de psihoterapie si dezvoltare online sau la cabinet. Demersul terapeutic te poate ajuta, astfel:
- Sa intelegi cauzele si mecanismele prin care se intretin manfestarile anxios-depresive. De obicei, stilul de gandire, convingerile despre noi insine, convingerile despre lume si viata sunt cele care genereaza astfel de probleme.
- Sa inveti si sa exersezi tehnici si metode simple de autocontrol mental si emotional, care te vor ajuta sa ai un mai bun control asupra gandirii, antrenand-o sa devina mai obiectiva, precum si stari de relaxare, de detensionare si calm.
- Sa devii o persoana mai energica, mai performanta si cu incredre mai mare in fortele proprii etc.

Multa speranta!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.