Clickmed
programare rapida la medic

Un sfat pentru mine...va multumesc! raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de loreRRR cu 10 ani in urma

Buna seara tuturor, acum cateva luni, mai precis acum vreo 4 luni am facut primul meu atac de panica, care m-a transformat intr o persoana disperata. am facut in acea perioada diverse atacuri de panica, urmate de depersonalizare...anxietate, nu puteam sa dorm, ma gandeam numai ca o sa mor, ca sunt nebuna, ma si vedeam la spitalul de nebuni...am ajuns la un psihiatru, care mi-a dat tratament, insa atunci nu l am luat..situatia mea s-a inrautatit si am cazut intr-o depresie majora cred eu...in fiecare zi plangeam plangeam si plangeam...eram slabita atat fizic cat si psihic, eram si sunt invidioasa (nu stiu daca invidioasa e cel mai bun cuvant folosit) pe oricare persoana , de parca nu avem cu totii problemele si eu sunt singura . la orice fac ma gandesc oare cum as fi facut inainte (inainte de producerea atacului de panica, cand chipurile eram normala)...cum ma puteam concentra facand ceva si negandindu-ma la moarte. nu imi doresc sa mor, si aici e contradictie in mine, nu imi doresc sa mor, dar nu mai suport starea asta...ma ingrozeste sinuciderea, imi e frica sa nu imi pierd mintile pana in punctul sa fac asta...sunt studenta la drept, problemele mele cred ca provin din cauza faptului ca sunt o persoana inchisa, cu o familie destul de dezorganizata, mama este foarte restrictiva, tatal bea pana uita cum il cheama, matusa si bunica plecata in strainatate..nu am prieten, am decat o prietena pe care mi-e greu sa o deranjez mereu cu problemele mele, de parca nimeni nu m-ar intelege...nu mai pot sa mi fac planuri de viitor, ma intreb de ce mi s-a intamplat mie asta, povestea mea e mult mai lunga, au fost destule situatii dificile in viata mea, dar mereu am trecut peste...acum simt ca ma tine ceva in loc si oricat de mult incerc sa mi dau seama ce e schimbat la mine si de unde provine nu pot! dimineata fac niste crizze de depersonalizare mari..parca corpul meu e una si eu sunt alta...e atat de dureros, am fost la psihiatru si mi-a dat pastile, de vreo 2 sap, dar iau jumatate. cel mai greu e ca simt ca ii dezamagesc pe toti in jurul meu, ca toate sperantele lor sunt puse in seama mea...viata mea nu a fost niciodata minunata si am suferit mult, dar mereu mi-am dorit sa fac ceva cu ea...acum nu mai stiu cine sunt...mi-am pierdut echilibrul cu mine insami,,,daca poate cineva sa-mi dea un sfat, as ramane profund recunoscatoare. multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Un sfat pentru mine...va multumesc!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

loreRRR, fricile, ingrijorarile, atacurile de panica sunt toate manifestari ale anietatii de care te poti elibera treptat urmand hotarat si consecvent sedinte de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Aceasta forma de psihoterapie se bazeaza pe numeroase studii si cercetari stiintifice si prezinta un procent semnificativ de reusite in abordarea manifestarilor anxioase.
Daca ai si alte intrebari poti sa-mi scrii, dar si sa citesti aici:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

O zi buna!

Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721. 349.765
Mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psih. Diana Dinca MPsih. Diana Dinca este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Imi este foarte clar ca, fiind o persoana introverta, iti exprimi cu dificultate emotiile si atunci cand o faci, folosesti o comunicare care nu se vrea a fi deranjanta (,,am decat o prietena pe care mi-e greu sa o deranjez mereu cu problemele mele''''); ceea ce inseamna ca, asa cum ai spus anterior, ai cautat in tine resurse pentru a depasi situatiile dificile din viata ta, fara a accepta sau fara a cere ajutor din exterior.
Mai multe situatii de acest fel pot crea intr-adevar o stare de anxietate bazala, care poate ajunge in functie de factorii stresori la un punct culminant si poate genera atacuri de panica. Vestea buna este ca primul atac de panica trait este intotdeauna cel mai puternic, prin prisma faptului ca este o experienta noua pe care nu esti obisnuita sa o manageriezi.
Tratamentul medicamentos sugerat de psihiatru este de preferat sa fie tinut conform schemei si orice dorinta de a intrerupe sau modifica doza trebuie sa fie discutata in prealabil cu el.
Depresia majora despre care tu vorbesti este de fapt incapacitatea resimtita de a mai face lucrurile firesti pe care le faceai pana in momentul zero (primul atac de panica pe care l-ai avut).
In ceea ce priveste dezamagirea fata de cei din jur resimtita de tine, cred ca este momentul sa te axezi mai mult pe tine si pe inlaturarea simptomului, pentru ca altfel nu ajungi decat sa pui mai multe presiune pe tine, finalizand cu accentuarea starii de anxietate.
O terapie cognitiv-comportamentala iti poate ameliora simptomul si iti poate scadea anxietatea, in maxim 10 sedinte.

Mult succes!

Psih. Diana Dinca
[email protected]
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Diana Dinca
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Diana Dinca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Diaana (acum 10 ani)

Incearca 5-htp sau rodiola, nu au efecte adverse, si eu am avut atacuri de panica si eram anxioasa, ma enervam foarte repede. cineva mi-a recomandat 5-htp si ma simt mult mai bine. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Diaana (acum 10 ani)

Incearca 5-htp sau rodiola, nu au efecte adverse, si eu am avut atacuri de panica si eram anxioasa, ma enervam foarte repede. cineva mi-a recomandat 5-htp si ma simt mult mai bine. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.