Clickmed
programare rapida la medic

Dereglare de la anticonceptionale? raspuns medic

Dezechilibrele hormonale
Intrebare postata de cheers cu 12 ani in urma

Buna seara!
Am luat anticonceptionale timp de 3 ani si jumatate,deoarece imi incepusem viata sexuala si aveam menstruatia abundenta(7-8 zile).Acum 2 luni am renuntat la ele.Apoi mi-a venit menstruatia la 27 de zile,cum imi venea inainte de a lua anticonceptionale si a durat 8 zile.Urmatoarea menstruatie ar fi trebuit sa imi vina pe 25 octombrie(calculata tot la 27 de zile),insa mi-a venit pe 22 si este foarte redusa cantitativ,ca un spotting,maro inchis,uneori rozaliu(deja am 5 zile de menstra redusa,folosesc 2 tampoane in 24 de ore,in loc de 5-6 cat foloseam inainte).As dori sa stiu daca acest fapt se datoreaza unei dereglari din cauza pilulelor,organismul meu isi revine la normal sau poate fi sarcina??Am mai citit ca e posibila sangerarea si in cazul unei sarcini.Mentionez ca am si o sensibilitate mare la sani,nu suport nici sa fie atinsi.Insa eu exclud posibilitatea unei sarcini deoarece am folosit corect prezervativul,verificandu-l si dupa contact,insa in mintea mea sunt nenumarate intrebari si dubii.Tin sa precizez ca la medic nu pot ajunge decat in decembrie.Multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dereglare de la anticonceptionale?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Aceste modificari ale duratei ciclului menstrual apar frecvent dupa incetarea contraceptivelor, pana cand ovulatia se va regla( exista la nivel ovarian , foliculi in diverse stadii de dezvoltare ce se vor matura, unul pe luna, pentru a elibera ovocitul.) Un test de sarcina din urina te poate orienta daca este vorba de o sarcina.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.