Clickmed
programare rapida la medic

Coldrex broncho, sirop

Publicat la data de: 12 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 19 Aprilie 2021

Informatii prospect Coldrex broncho, sirop

Ce este Coldrex broncho si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Guaifenesina este un expectorant. Are efect fluidifiant asupra secretiei bronsice ameliorand congestia pulmonara si usurand respiratia. Este indicata pentru ameliorarea tusei provocata de unele afectiuni ale tractului respirator (de ex. raceala, sinuzita, bronsite). De obicei nu se utilizeaza pentru tusea cronica provocata de fumat sau alte afectiuni pulmonare cronice (de ex. bronsite cronice, emfizem) decat daca este recomandata de catre medic.

Mod de administrare

Beti multe lichide pe durata tratamentului. Aportul crescut de lichide ajuta la ameliorarea congestiei pulmonare si fluidificarea secretiilor.

Administrarea corecta
Siropul se administreaza oral, cu sau fara alimente, conform recomandarile medicului. Pentru a fi siguri ca administrati doza corecta de medicament, masurati siropul cu dispozitivul special inclus in cutie.
Daca sariti o doza- administrati doza uitata imediat ce va amintiti. Totusi, daca se apropie timpul pentru urmatoarea doza, sariti peste doza uitata si reveniti la programul normal de administrare. Nu administrati o doza dubla de medicament.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu se administreaza la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Precautii

Inainte de a lua medicamentul informati medicul asupra istoricului dumneavoastra medical, in special asupra afectiunilor respiratorii (de ex. emfizem, bronsita cronica, astm) sau a tusei cu expectoratie abundenta.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc interactiuni cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Nu se cunosc in totalitate efectele medicamentului asupra fatului daca se administreaza pe durata sarcinii. Anuntati medicul daca sunteti insarcinata sau va doriti o sarcina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Guaifenesina poate provoca ameteala. Aveti grija la efectuarea activitatilor cu risc sau care necesita atentie sporita cum ar fi condusul autovehiculelor.
Siropul poate contine zahar si/sau alcool. Utilizati produsul cu precautie daca aveti diabet, dependenta la alcool sau afectiuni hepatice. Consultati medicul in privinta utilizarii medicamentului in aceste conditii.

Supradozarea

Simpotmele supradozarii cu colchicina pot include: greata, varsaturi, discomfort gastric, durere, slabiciune musculara, senzatie de arsura in gat, stomac sau pe piele, dificultate la respiratie, delir, sau convulsii. Supradozarea colchicinei poate avea efecte letale.

Reactii adverse posibile

Nu este de asteptat aparitia unei reactii adverse severe. Totusi, daca observati aparitia unei reactii alergice (dificultate la respiratie, umflarea gatului, a fetei, a buzelor, a limbii, urticarie) incetati administrarea medicamentului si anuntati imediat medicul.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substantele active sunt guaifenezina 100 mg, glucoza lichida 3000 mg si melasa 1350 mg.
-Celelalte componente sunt: macrogol 300, caramel (E 150), ciclamat de sodiu, acid acetic glacial, benzoat de sodiu (E 211), aroma de licviritie anisata 510877E, tinctura capsici, acesulfam de potasiu, metabisulfit de sodiu (E 223), guma Xanthan (Keltrol TF), ulei anisi Levomentol, camfor (racemic), apa purificata.

Ambalaj

Coldrex Broncho se prezinta sub forma de lichid vascos de culoare bruna, cu miros de anisi si de lemn dulce si gust de anisi, lemn dulce si melasa.
Este disponibil in cutii cu un flacon din sticla incolora a 100 ml sau a 160 ml sirop si o masura dozatoare gradata la 5 ml.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare
GlaxoSmithKline Export Ltd.
Brentford, TW8 9GS, Marea Britanie

Producatorul

Wrafton Laboratories Ltd.,
Exeter Road Wrafton Braunton, N Devon, EX33
2DL, Marea Britanie.

Acest prospect a fost aprobat in noiembrie 2008

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Suplimente pentru un sistem imunitar puternic

    Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult

  • Ceapa - 100% sanatate naturala

    Generalitati Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este...citeste mai mult

  • Mierea de albine

    Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor...citeste mai mult

  • Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni?

    Cei mai folositi indulcitori naturali Indulcitorii naturali provin direct din flori si plante, cu foarte putine procese de prelucrare. Cateva exemple sunt reprezentate de stevie, fructul calugarului si siropul de yacon. Multe persoane se distanteaza de zaharul de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Panadol-Coldrex --- Fac acelasi lucru?

    Buna ziua. Ma intrebam daca Panadolul si Coldrexul fac cam acelasi lucru, deci nu este recomandat sa fie luate impreuna. Dar Eurespal+ACC? Multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter