Clickmed
programare rapida la medic

Oftalmoherpin

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Oftalmoherpin

Compozitie
Produsul contine antigene solubile purificate - Vaccinia; contine si induce interferon. Oftalmoherpinul se prezinta in flacoane tip penicilina sau fiole de 2 ml continand 0,5 ml produs liofilizat, insotite de solventul respectiv. Continutul flaconului (fiolei) are aspectul unei pastile albe, alb-galbuie.

Actiune terapeutica
Produsul Oftalmoherpin inhiba multiplicarea si difuzarea virusului herpetic la nivelul tesuturilor oculare, contribuind la refacerea tesutului lezat, prin mecanisme complexe de stimulare a factorilor de aparare naturala a organismului. La aceasta contribuie si interferonul continut in produs si indus de acesta.

Indicatii
In tratamentul local al herpesului ocular, asociat cu administrarea pe cale parenterala a produsului Antiherpin.

Doze si mod de administrare
Produsul liofilizat continut in flacon (fiola) se reconstituie cu solventul care insoteste fiecare flacon (fiola) de produs. Se administreaza prin instilatii oculare (1-2 picaturi), de 5-6 ori pe zi, pana la ameliorarea simptomelor, controlandu-se periodic evolutia bolii de catre medicul specialist. Tratamentul local va fi asociat cu tratamentul parenteral cu Antiherpin. Administrarea Oftalmoherpinului nu produce reactii adverse; este bine tolerat de organism. 

Contraindicatii
Administrarea concomitenta a preparatelor cortizonice diminueaza eficacitatea produsului.
Conditii de pastrare: La 4C si adapost de lumina. Termen de valabilitate: 1 an in conditiile de conservare de mai sus, 3 ani la -20C. Dupa reconstituire, produsul poate fi folosit timp de 30 zile pastrat la +4C.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tumorile oculare din perspectiva oncologului

    Cancerele oculare sunt afectiuni rare, care pot afecta semnificativ calitatea vietii, pot determina pierdera vederii si pot determina morbiditate si mortalitate crescuta. Cele mai frecvente sunt retinoblastomul si melanomul uveal. Alte forme, ce pot sa apara sunt limfomul...citeste mai mult

  • Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang

    Cordul atletului se caracterizeaza prin modificari structurale si functionale care apar in randul persoanelor care se antreneaza pe durate prelungite (de exemplu, 1 ora in majoritatea zilelor) sau frecvent la intensitati mari (sportivii de performanta). citeste mai mult

  • 25 de ani de DENT ESTET in Romania

    Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale. Dezvoltarea singurei retele de clinici stomatologice din Romania cu abordare 360° in ingrijirea pacientilor – cu...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter