Seleniu

oligoelement indispensabil organismului, posedand proprietati antioxidante.
Seleniul (Se) trebuie adus prin alimentatie; aporturile zilnice recomandate sunt de aproximativ 50-70 micrograme. Acest oligoelement se gaseste mai ales in fructele de mare si in produse ca ficat si rinichi. In organism, seleniul intra mai ales in compozitia enzimelor care actioneaza asupra glutationului, o substanta care protejeaza celulele fata de puterea oxidanta a radicalilor liberi.

Citeste si

Arhiva
  • Pestele ca aliment: beneficii si riscuri Pestele ca aliment: beneficii si riscuri

    Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina...citeste mai mult

  • Antioxidantii Antioxidantii

    Generalitati Antioxidantii sunt substantele care apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule denumite "radicali liberi", care se acumuleaza in organism si sunt daunatori. Specialistii considera ca radicalii liberi sunt cei care cauzeaza boli...citeste mai mult

  • Detoxifierea de metale grele Detoxifierea de metale grele

    Generalitati Zilnic suntem expusi la contaminarea cu metale grele si substante chimice toxice. Metalele grele care cauzeaza cel mai frecvent probleme de sanatate sunt mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de tigara) si fierul. Alte metale periculoase sunt:...citeste mai mult

  • Beneficiile consumului de carne de curcan Beneficiile consumului de carne de...

    Generalitati Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol...citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK