Beneficiile consumului de carne de curcan

Publicat la data de: 28 Martie 2013 | Actualizat la data de: 28 Martie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati

Sus
Beneficiile consumului de carne de curcan

Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar.

Carnea de curcan are un continut ridicat de proteine. Acest tip de carne este o sursa buna de niacina, vitamina B6 si seleniu.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Informatii nutritionale
  3. Citeste pe aceeasi tema

Informatii nutritionale

Sus

Carnea de curcan contine mai multe substante nutritive, comparativ cu carnea de pui. Prin urmare, consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in diverse moduri. Iata cateva informatii nutritionale ale carnii de curcan:

  • 100 grame carne de curcan contin aproximativ 160 grame de calorii, dintre care 72 din calorii provin din grasime
  • o portie de carne de curcan contine, de asemenea, vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si acid pantotenic
  • carnea de curcan mai are in compozitie minerale, cum ar fi fier, zinc, potasiu, fosfor si seleniu.

- Aport crescut de proteine. 100 de grame de carne de curcan ofera aproximativ 32 grame de proteine, fapt ce o transforma intr-o o sursa buna de aminoacizi esentiali. Doar o singura portie de carne de curcan furnizeaza organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine.

Datorita continutului sau ridicat de proteine, curcanul este recomandat pentru dietele care promoveaza pierderea in greutate. Proteinele incetinesc digestia, oferind o senzatie prelungita de satietate. Acest lucru inseamna ca veti manca mai putin la urmatoarea masa si astfel puteti slabi. Pieptul de curcan fara piele este cea mai buna optiune.

- Protectie anticancer. Un beneficiu mai putin cunoscut al carnii de curcan este protectia anticancer. Acest lucru este posibil datorita mineralelor esentiale care se gasesc in compozitia carnii de curcan. Aceasta contine seleniu, care este un mineral esential pentru functionarea normala a glandei tiroide si a sistemului imunitar. Seleniul are, de asemenea, actiune antioxidanta, ajutand in lupta cu radicalii liberi din organism.

- Aport crescut de vitamine din grupul B. Carnea de curcan este bogata in vitaminele B3 si B6. O singura portie de carne de curcan ofera pana la 36% din aportul zilnic recomandat de B3 si 27% din doza zilnica indicata de vitamina B6.

- Continut scazut de grasimi saturate. Grasimile saturate sunt necesare pentru functiile biologice ale organismului, producerea de hormoni si eliberarea energiei. Cu toate acestea, orice persoana care doreste sa isi mentina sanatatea trebuie sa evite consumul exagerat de grasimi saturate. Carnea de curcan are mai putin de 12% din cantitatea zilnica recomandata de grasimi saturate per 100 grame portie.

- Imbunatateste calitatea somnului. Carnea de curcan contine o substanta numita triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonina - un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si este benefic pentru persoanele care sufera de insomnie.

Cu un pic de imaginatie, carnea de curcan poate fi utilizata pentru prepararea sandviciurilor, supelor, salatelor, omletelor si tocanitelor. Cu atatea beneficii pentru sanatate, carnea de curcan este o optiune foarte buna pentru un plan alimentar sanatos.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cat de nociva poate fi carnea la gratar? Cat de nociva poate fi carnea la gratar?

    Generalitati Carnea preparata la gratar reprezinta una dintre cele mai des intalnite moduri de a gati, dar si comode totodata. Exista voci care sustin insa ca nu ar fi deloc sanatoasa carnea pregatita astfel, intrucat ar cauza cancer. Totusi, specialistii din...citeste mai mult

  • Cercetatorii SUA si canadienii au identificat o proteina care ajuta la combaterea virusului West Nile Cercetatorii SUA si canadienii au...

    Cercetatorii americani si canadieni au identificat o proteina care joaca un rol determinant impotriva infectarii cu virusul West Nile si care ar putea avea aplicatii pentru a controla aceasta boala potential mortala la om. Rezultatele echipelor de la Yale (Statele...citeste mai mult

  • Prea multe grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier Prea multe grasimi saturate pot fi...

    Generalitati Consumul de mezeluri si grasimi poate fi la fel de nociv pentru creier cum este si pentru inima. In urma studiilor s-a confirmat legatura dintre grasimile saturate nesanatoase pentru inima si agravarea rezultatelor testelor congnitive la femeile...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate