Clickmed
programare rapida la medic

Fără tratament

Tulburare bipolara
Intrebare postata de Dordenormalitate cu o saptamana in urma

Dacă persoana cu tulburare bipolară in fază maniacală cu psihoze,ce durează de aprox.6luni, nu merge la psihiatrie că nimeni nu a reușit să-l convingă, poate să treacă printr-o perioadă de normalitate, fără tratament și atunci să realizeze că a distrus familia și implicit pe el? Mai există șanse să gândească că nu i-am vrut răul și să-și dorească repararea situației?
Cât poate dura faza maniacală fără tratament?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fără tratament"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o saptamana)

Buna ziua,

Raspunsul este da, poate exista o perioada de normalitate intre episoadele maniacale si depresive la persoanele cu tulburari bipolare. Aceasta este cunoscuta sub numele de "remisie". Psihoza maniacala este caracterizata de energie excesiva, insomnie, stare de exaltare, gandire accelerata, agitatie sau iritabilitate extrema si comportament neobisnuit.

Fiind o boala cronica, tulburarea bipolara necesita tratament pe termen lung. Chiar si in starea de remisie, este esential ca persoana respectiva sa continue sa urmeze un tratament pentru a preveni reaparitia episoadelor maniacale sau depresive.

Fazele maniacale pot dura cateva saptamani sau luni si pot fi periculoase daca nu sunt tratate. Pot conduce la decizii de viata proaste sau periculoase, riscuri financiare, precum si probleme de sanatate fizica si mintala grave.

Este posibil ca persoana sa inceapa sa-si dea seama de efectele comportamentului sau asupra celorlalti in timpul perioadei de remisie si sa doreasca sa repare relatia. Este, insa, important sa se inteleaga ca boala mentala nu este o alegere si persoana respectiva nu actioneaza in acest mod pentru a le face rau celorlalti.

Psihoterapia este o parte esentiala a tratamentului tulburarii bipolare. O terapie eficienta implica educarea persoanei cu privire la boala si invatarea unor strategii pentru gestionarea simptomelor si a efectelor acestora asupra vietii persoanei.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Schizofrenia-si-alte-tulburari-psihice/diferenta-dintre-tulburarea-bipolara-de-tip-i-si-cea-de-tip-ii_17035

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.