Hormonii si tulburarile endocrine

Adreseaza o intrebare comunitatii Hormonii si tulburarile endocrine

microadenom hipofizar

Postat de spiri_li cu 4 ani in urma

Buna ziua,
Am o fata de 16 ani careia i s-a depistat un microadenom hipofizar cu diametrul de 3/3,1.As dori sa stiu cum poate fi tratat si unde m
Multumesc!

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • Dr. Cristian Irina (cu 4 ani in urma)
  • 0

  ar fi bine sa mergeti si la un medic endocrinolog pentru evaluarea impactului endocrin (se va efectua un bilant endocrin complet in privinta secretiei de prolactina, de Gh-hormon de crestere, , ACTH, TSH, T4, tropi hipofizari), dupa care se va lua decizia terapeutica (tratament medical in terapia tumorilor secretante de prolactina, Gh, ACTH; chirurgical pentru adenoamele intraselare).

  Raspunde
 • spiri_li (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Multumesc pentru raspuns, revin cu specificatii:am fost la endocrinolog, am facut analize si in urma analizei ''sa turca'' care nu era concludenta ne-a trimis sa facem rmn.
  rezultatul rmn este : sa turcica cu dimensiuni in limite normale (diametrul antero-posterior 7,3mm),contur neregulat, intrerupt in 1/3 dorsala a planseului , cu prezenta intrasellara a unui micronodul cu diametrul 3/3,1 mm, negadolinofil -situat median.
  ce-mi puteti spune in urma acestora , se poate trata medicamentos sau chirurgical.
  in ce consta operatia

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK