Hormonii si tulburarile endocrine

Adreseaza o intrebare comunitatii Hormonii si tulburarile endocrine

microadenom hipofizar

Postat de spiri_li cu 4 ani in urma

Buna ziua,
Am o fata de 16 ani careia i s-a depistat un microadenom hipofizar cu diametrul de 3/3,1.As dori sa stiu cum poate fi tratat si unde m
Multumesc!

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • spiri_li (cu 4 ani in urma)
  • 0

  Multumesc pentru raspuns, revin cu specificatii:am fost la endocrinolog, am facut analize si in urma analizei ''sa turca'' care nu era concludenta ne-a trimis sa facem rmn.
  rezultatul rmn este : sa turcica cu dimensiuni in limite normale (diametrul antero-posterior 7,3mm),contur neregulat, intrerupt in 1/3 dorsala a planseului , cu prezenta intrasellara a unui micronodul cu diametrul 3/3,1 mm, negadolinofil -situat median.
  ce-mi puteti spune in urma acestora , se poate trata medicamentos sau chirurgical.
  in ce consta operatia

  Raspunde
 • Dr. Cristian Irina (cu 4 ani in urma)
  • 0

  ar fi bine sa mergeti si la un medic endocrinolog pentru evaluarea impactului endocrin (se va efectua un bilant endocrin complet in privinta secretiei de prolactina, de Gh-hormon de crestere, , ACTH, TSH, T4, tropi hipofizari), dupa care se va lua decizia terapeutica (tratament medical in terapia tumorilor secretante de prolactina, Gh, ACTH; chirurgical pentru adenoamele intraselare).

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK