Clickmed
programare rapida la medic

Cancer la pancreas cu metastaza la ficat și ganglioni limfatici ?

Cancer
Intrebare postata de Lauracristina cu 3 luni in urma

Buna ziua! Tatăl meu a fost diagnosticat cu tumoră la pancreas și metastaza la ficat și ganglioni limfatici in urma CT-ului și RMN-ului. Markerul tumoral CA19-9 are valoarea de 72.03.
Simptomele au început în luna noiembrie, când a început să nu mai mănânce, sa fumeze foarte puțin și să nu mai consume alcool. A făcut analizele de sânge și un eco abdominal, apoi pe 27 decembrie a fost internat prima data in spital.
Starea lui înainte de internare era degradată, era deshidratat și slăbit pentru că nu avea poftă de mâncare.
După o săptămână de la prima internare a început să mănânce, in prezent mănâncă foarte bine și l-au ajutat perfuziile. In data de 8 s-a internat din nou pentru biopsie, biopsia încă nu este făcută. Insa analizele făcute în această săptămână confirma primul diagnostic.
De la identificare și până acum sunt aproximativ 2 săptămâni și jumătate, însă mai durează până vom merge la un medic oncolog.
In urma RMN ului reiese o tumoră la capul pancreasului de 28/32 mm iar cele de pe ficat "sunt mici". Nu sunt obstrucții, complicații, singurul tratament este cel perfuzabil.
Întrebarea mea este, pentru cei care au mai trecut prin asta, cât timp se poate supraviețui?
Daca starea lui generala este buna, are din nou apetit, fara dureri, complicații, sunt șanse ca chimioterapia sa prelungească mult viața lui? Încă nu am discutat cu medicul oncolog, pentru că nu avem biopsia.
Ce ne-a spus medicul de la gastroenterologie este că din păcate nu se poate interveni chirurgical din cauza metastazelor.
Va mulțumesc pentru răspunsuri!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cancer la pancreas cu metastaza la ficat și ganglioni limfatici ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Supravietuirea in cazul cancerului pancreatic depinde de multi factori, inclusiv de stadiul bolii, varsta pacientului, starea generala de sanatate, raspunsul la tratament si altele. De obicei, metastaza la ficat si ganglioni limfatici indica un stadiu avansat al bolii.

Rezultatele pozitive dupa tratament variaza in functie de individ, dar chimioterapia poate ajuta la ameliorarea simptomelor si prelungirea duratei de viata. Este important de discutat cu medicul oncolog despre toate optiunile de tratament disponibile, precum si despre efectele secundare.

Este dificil de a estima cat timp poate supravietui o persoana cu aceasta boala. In unele cazuri, pacientii pot trai ani de zile, in timp ce in altele, supravietuirea poate fi de cateva luni doar. Din nefericire, rata de supravietuire pentru cancerul pancreatic este destul de scazuta, acesta fiind unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer.

Va recomand sa discutati cu medicul oncolog detaliat despre conditia tatalui dumneavoastra pentru a va seta asteptari realiste.


Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit: www.clickmed.ro/medic/oncologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Cancer/cancerul-pancreatic_4941

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.