Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san

3 ore de plimbare pe saptamana reduc la jumatate riscul de dezvoltare a cancerului de san

Sus
Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san

Aceste rezultate provin din analiza pe termen lung a datelor prelevate de la aproximativ 3000 de femei cu cancer mamar.

Cele mai mici nivele de mortalitate au fost inregistrate in cazul femeilor care au efectuat exercitii fizice timp de 3-5 ore saptamanal.

Aceste vesti sunt imbucuratoare pentru femeile cu cancer de san.

Nu este necesar ca ele sa devina atlete; multe femei sunt slabite dupa tratamentele agresive antitumorale, de aceea e bine ca activitatea fizica sa fie inceputa si continuata treptat.

Cuprins articol

 1. 3 ore de plimbare pe saptamana reduc la jumatate riscul de dezvoltare a cancerului de san
 2. Exercitiul fizic reduce riscul de cancer mamar
 3. Exercitiile intense nu sunt rele, dar nici folositoare
 4. Articole similare

Exercitiul fizic reduce riscul de cancer mamar

Sus

3 ore de plimbare pe saptamana reduc la jumatate riscul de dezvoltare a cancerului de san

Exercitiile intense nu sunt rele, dar nici folositoare

Sus

Rezultatele cercetarilor au fost comparate cu cele ale femeilor care nu efectuau cel putin 1 ora de mers pe jos saptamanal. Astfel:
- 1-3 ore de plimbare pe saptamana au redus riscul de deces cu 20%
- 3-5 ore de mers pe jos au redus procentul riscului de deces pana la 50%
- activitatea mai intensa, peste 5 ore pe saptamana, a redus riscul de deces cu 40-44%.

Cercetatorii sustin ca activitatea mai intensa nu trebuie descurajata, atata vreme cat face bine celor care o practica, dar, pe de alta parte, pacientele trebuie informate ca exercitiile moderate aduc beneficii maxime.

Femeile cu cancer mamar trebuie incurajate sa faca miscare de cel putin doua ori pe saptamana. Posibilitatea de a efectua aceste exercitii si beneficiile asupra evolutiei cancerului sunt deosebit de incurajatoare.

Iar beneficiile legate de supravietuire nu sunt singurele. Alte studii au concluzionat ca pacientele cu cancer mamar care duc o viata activa se bucura de o dispozitie si de o imagine corporala mai buna, precum si de mai mult respect de sine. Si in aceste cazuri miscarea exercita efecte protectoare fata de dezvoltarea bolilor de inima si diabetului.

Expertii subliniaza ca femeile nu trebuie sa astepte sa se imbolnaveasca pentru a deveni active; exercitiul fizic moderat scade in primul rand riscul de a dezvolta cancer de san.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
 • Cancerul colorectal Cancerul colorectal

  Generalitati Cancerul este definit ca o aglomerare de celule cu morfologie anormala, acestea cresc rapid si formeaza diferite mase, numite tumori. In cazul cancerului colorectal, aceste mase de celule anormale apar la nivelul intestinului (colon si rect)....citeste mai mult

 • Cancerul mamar, metastatic sau recidivant Cancerul mamar, metastatic sau...

  Generalitati Cancerul mamar este o boala in care celulele din san incep sa creasca rapid intr-un ritm de necontrolat. Cancerul mamar e cel mai frecvent tip de cancer la femei, desi cancerul pulmonar ramane cauza cea mai frecventa de deces atat la barbati, cat si...citeste mai mult

 • Scaderea in greutate prin sport Scaderea in greutate prin sport

  Excesul in kilograme a devenit din pacate si la noi o problema acuta. Ea nu afecteaza numai populatia adulta, ci si copiii, iar acest lucru se intampla chiar de la varste fragede. Din fericire, avem antidot la aceasta situatie care pentru unii pare fara iesire -...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate